Özgür Özel: Ben barış ilan ettim bütün muhalefete

Özel, “. Bize çelme atanlar oluyor, dönüp ellerini sıkıyor ve yola devam ediyoruz. Bize kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir ilçe adaylarının tanıtmak için bir toplantı düzenledi.  Porsuk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve hayata geçirdiği projeler ile ilgili video izletildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konuşmasında şunları söyledi:

Bugün burada yeni bir sürecin başlangıcını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde, ülkemiz; yeni bir yerel seçim yaşayacak. Bizler de CHP’liler ve Eskişehirliler olmaz üzere, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu toplantının benim açımdan farklı bir özelliği var. Rahmetli DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in, 5 Kasım 2006’da ölümünden sonra; 11 Şubat 2011 yılında önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bana rozet taktığı salon burası ve bu kürsüydü. CHP’nin bir ferdi olarak, üyesi olarak; burada yine sizlerin alkışlarıyla, heyecan dolu olarak bu salondan çıkmıştım.

Hayatta her şeyin bir sonu vardır

Tabii size anlattığım bu buluşmadan önceki yıllarda, gençlik yıllarımda da CHP Gençlik Kolları’ndaydım. Bülent Ecevit’in ısrarı ile DSP’ye geçmiştim. Zaten DSP ile CHP arasında Genel Başkanlar ve parti teşkilatı dışında fark yoktu. Tabii Allah kısmet ederse, büyük bir onur ve gururla, yaptığım Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, 31 Mart 2024 Pazar günü bırakıyorum. Bazılarınızın bu durumdan derin bir hüzün duyduğunu biliyorum.

Hayatta her şeyin bir sonu vardır. Hiçbir şey sonsuza dek devam etmez, edemez. Bir makamı, bir görevi bırakırken önemli olan; içinizin, vicdanınızın rahat olması; gözünüzün arkada kalmamasıdır. Hele bu doğup büyüdüğünüz, bütün hayallerinizi, idealinizi ve yaşamınızı çok sevdiğiniz halkınızla birlikte geçirdiğiniz Eskişehir olursa…

Benim içim rahat, vicdanım rahat ve gözüm arkada kalmayarak  görevimi ve sevgili şehrimi çok güvendiğim insanlara devrediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Başkanımız ve adayımız Sayın Ahmet Ataç ve yine Odunpazarı Başkanımız ve adayımız Kazım Kurt; ve diğer belediye başkanlarımız ve adaylarımızın hepsi benimle birlikte görevlerini başarı ile yapan ve bundan sonra da yapacak arkadaşlarımızdır. Onların her birine tek tek çok inanıyor ve çok güveniyorum. Hiç şüphe yok ki, benimle beraber canla başla çalışan büyükşehir belediyemizin çok kıymetli personeline, ilçe belediye başkanlarımız onların değer personellerine; yaptığımız hizmetlere sahip çıkan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

İkinci jübilem

Bu arada, şunu da söylemeliyim ki… Başkanlıktan önceki akademisyenlik ve Anadolu Üniversitesi’nin kuruluş yıllarındaki Rektörlük görevimden ayrıldığım zaman da aynı süreçte görev yaptığımız 44 devlet üniversitemizde görev yapan Rektör arkadaşlarımız da altını imzaladıkları taktir ve saygılarını ileten bir bildiri ile beni uğurlamışlardı. Diğer bir deyişle, bu benim ikinci meslek jübilem sayılır.

Bu şehri çok seviyorum. Sizleri çok seviyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun. Başta Genel Başkanımız olmak üzere hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Şimdiden hoşçakalın, esen kalın.”

Adaylar tanıtıldı

Büyükerşen’in konuşmasının ardından CHP’nin Eskişehir ilçe adayları tanıtıldı. Han Belediye Başkan adayı Erdal Şanlı, Mihalgazi Belediye Başkan adayı Hasan Ünal, Sarıcakaya Belediye Başkan adayı Safiye Keskin, Günyüzü Belediye Başkan adayı İsa Akkaya, Beylikova Belediye Başkan adayı Hakan Karabacak, İnönü Belediye Başkan adayı Balkan Aktaş, Mahmudiye Belediye Başkan adayı İshak Gündoğan, Alpu Belediye Başkan adayı Gürbüz Güller, Seyitgazi Belediye Başkan adayı Uğur Tepe, Çifteler Belediye Başkan adayı Zehra Konakçı, Sivrihisar Belediye Başkan adayı Habil Dökmeci, Tepebaşı Belediye Başkanı ve adayı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkan ve adayı Kasım Kurt’un ismi okundu ve sahneye davet edildi.

Özel: Ben barış ilan ettim bütün muhalefete

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasına Büyükerşen’i selamlayarak başladı. Özel özetle şunları söyledi: İzlediğimiz filmler senaryo olsa, hayal ürünü olup çekilse kolay inanılacak filmler değil. Ama hepiniz biliyorsunuz ki, her santimetrekaresine ayak basan, emek veren, Porsuk balçık haldeyken oraya bakıp da Eskişehir bozkırda kendi kaderine teslim edilmişken, terk edilmişken; bir dünya kenti hayal eden, emek emek çalışarak bir Avrupa kenti, bir dünya kenti yaratan; 1 milyon turisti çekebilen bir kent yaratan bir büyük liderin jübilesine tanıklık ediyoruz. Yılmaz Büyükerşen hocamızın önünde saygıyla eğiliyorum.

“Genç ve kadınla dolsun istiyoruz”

Bu tip vedalar çok güçtür. Sonra ne olacak denir? Biraz önce adayımız benim kadın adaylara verdiğim destekten bahsetti. Evet kadın adaylar, genç adaylar istiyoruz. Partimiz, belediyelerimiz, Meclis’imiz çok daha fazla genç ve kadınla siyaset yaptığımız arkadaşlarımızla dolsun istiyoruz. Ama buna her yerde olanak bulamıyoruz. Burada, bu kentte, bu kenti yöneten başta Yılmaz Hoca, çok kıymetli Kazım Kurt Başkanımız, Ahmet Ataç Başkanımız. Bu kadrolar, gençlere olanak tanıyan, kadınlara ‘Onlar yapamaz’ diyerek görmeyen, onlara bilgi ve birikimlerini paylaşan, onlardan çekinmeden onlara alan açan, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş iradesine ve kurucu liderinin iradesine sahip çıkan bu mükemmel insanların hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Onlar sayesinde bugün Yılmaz Hoca Eskişehir’i kendisinden 30 yaş küçük, evladı yaşında, 50’li yaşlarının başında olan bir Cumhuriyet kadınına içi rahat, gözü arkada kalmadan, burayı cumhuriyet kadınına Ayşe Ünlüce’ye emanet edebiliyor. Birine, Yılmaz Hoca’ya minnetlerimizi, Ayşe Hanım’a da başarı dileklerimizi yürekten iletiyoruz. Başaracak, buna inanıyoruz.

 “Eskişehir’in oy hırsızlarına selamı bile olamaz”

Daha bir yıl önce Eskişehirlileri kandırıp, onların oyunu alıp, o oyları Recep Tayyip Erdoğan’a karşı toplayıp, Recep Tayyip Erdoğan’a götüren; makam, mevki için Eskişehir’i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek. Eskişehir’in oyunu çalıp gidenlere Eskişehir’in geleceği emanet edilemez. Eskişehir’in oy hırsızlarına, irade hırsızlarına ve geleceğini çalacaklara verecek oyu değil selamı bile olamaz. Eskişehir’e yürekten inanıyorum.

“Büyükerşen koordinatör olacak

Bundan sonraki süreçte hep birlikte olacağız. Kazım Başkan, Ahmet Başkan’la, dışarıdaki ilçelerimizdeki 12 başkanımızla. Ayşe Başkanımızla birlikte yazılan bu büyük tarihi, efsanevi hizmetleri hep birlikte sürdürüp daha iyiye götüreceğiz. Peki o sırada Yılmaz Büyükerşen ne yapacak? Ben size söyleyeyim, Yılmaz Büyükerşen ne evinde oturacak, ne de emeklilik yaşayacak. Yılmaz Büyükerşen’in bir eli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, bir eli Türkiye’deki CHP’li belediyelerin üzerinde olacak. Buradan ilan ediyorum. İlk toplantıları 31 Ocak günü Ankara’da bütün büyükşehir belediyelerimizin temsilcilerinin, adaylarının ve yöneticilerinin olduğu bir çalıştay var. O çalıştay yerel seçim sürecinin değerlendirme çalıştayı. O çalıştayın açılışında ve başında olacak. Bundan sonra Yılmaz Büyükerşen; Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, yapılan iyi projelerin diğer belediyelerde de uygulanması, hizmetlerin standardizasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun Genel Koordinatörü’dür.

Görüyoruz ama meşgul olmuyoruz

Bizim işimiz muhalefet ile kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ben barış ilan ettim, bütün muhalefete. Bize çelme atanlar oluyor, dönüp ellerini sıkıyor ve yola devam ediyoruz. Bize kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz. Bizim yolumuz CHP’yi ve cumhuriyete, Atatürk’ün baba evine kurulan her türlü tuzak ve kumpasa karşı Türkiye ittifakını kurmaktır. Buna inanıyoruz. Biz bu ülkeye güveniyoruz.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU