Husiler, uluslararası örgütlerde çalışan ABD ve Birleşik Krallık vatandaşlarının Yemen'i terk etmeleri için bir ay süre tanıdı

Husiler, sosyal medyada paylaştıkları mektupta, sürenin bitiminde personelin ülkeden ayrılması istedi

Fotoğraf: DPA

Yemen'de kontrol ettikleri bölgelerde Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlarda görev yapan Amerikalı ve İngiliz çalışanlara, ülkeyi terk etmeleri için bir ay süre tanıdı.

Fransız Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Husilerin kontrolündeki Yemen'in başkenti Sana'daki yetkililer, 20 Ocak tarihli bir mektupla Birleşmiş Milletler'in Yemen'deki Koordinatör Ofisi'ne ve bu ofis aracılığıyla tüm insani yardım kuruluşlarına, Amerikalı ve Birleşik Krallık vatandaşı çalışanların bir ay içinde ülkeyi terk etmeye hazırlanmaları gerektiğini bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan mektupta, bu sürenin bitiminde personelin ayrılması gerektiği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşmiş Milletler'den bir yetkili, söz konusu mektubun alındığını teyit etti ve kimliği gizli kalmak kaydıyla Fransız Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve ortaklarının, bu duruma verecekleri cevabı ve ardından atacakları adımları değerlendirdiklerini" belirtti.

Birleşmiş Milletler Yemen İnsani İşler Koordinatörü Peter Hawkins’in Sana’da oturan Birleşik Krallık vatandaşı olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu gelişme, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ın bu ay içerisinde Husilere yönelik gerçekleştirdikleri ortak hava saldırıların ardından yaşandı. Saldırılar, Kızıldeniz ve Arap Denizi'nde, İsrail ile ilişkili veya İsrail'e gitmekte olan ticaret gemilerini hedef aldıklarını belirten Husilere karşı yapıldı.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, sivil ve askeri gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirttiği roketler bulunduran Husi mevkilerine daha fazla hava saldırısı düzenledi.

İran destekli isyancıların saldırıları, Hamas ile İsrail arasında savaşa sahne olan Gazze Şeridi'yle dayanışma amacıyla, dünya deniz ticaretinin yaklaşık yüzde 12'sinin geçtiği stratejik Babu’l Mendeb Boğazı'ndaki deniz trafiğini kesintiye uğrattı.

Husiler, bu iki ülkenin saldırılarına karşılık olarak, ABD ve Birleşik Krallık’ın gemilerini de hedef almaya başladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU