Kuzey Gazze’de 400 bin sivil kıtlıkla karşı karşıya

Hükümet Enformasyon Dairesi: Gazze’nin kuzeyinde 400 bin kişi kıtlıkla karşı karşıya

İsrail’in Gazze’yi bombalaması nedeniyle yerinden edilen Filistinliler, el-Mevasi bölgesindeki geçici çadır kampında yemek pişiriyor / Fotoğraf: AP

Gazze Şeridi’ndeki Hükümet Enformasyon Dairesi, Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde un ve pirincin tükenmesinin ardından 400 bin kişinin kıtlıkla karşı karşıya olduğunu” belirterek bundan “İsrail ve müttefiklerini” sorumlu tuttu.

Şarku’l     Avsat’ın Enformasyon Dairesi’nden aktardığı açıklamada, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, Gazze’ye yönelik soykırım savaşından önce kalan un, pirinç, konserve ve diğer ürünlerin stoklarının tükendiğini duyuruyoruz. Bu durum, hala bu bölgede bulunan 400 bin Filistinli vatandaşımızın karşılaştığı gerçek bir kıtlığın başladığını doğruluyor” ifadesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daire, “Gazze’nin kuzeyi ve Gazze Şeridi’nin, devam eden savaşla birlikte şiddetli bir kuşatma altında” olduğunu belirtti. Ayrıca “İşgal, vahşi savaşın başlamasından bu yana bu iki bölgeye herhangi bir yardımın ulaşmasını engelliyor. İşgal ordusu, Gazze ve Gazze’nin kuzeyindeki onlarca kişiyi gıda bulmaya çalıştığı sırada gerçekleştirdiği infaz ve saha cinayeti vakalarıyla şehit ettiğini kaydetti” diye belirtti.

Daire, İsrail'i, uluslararası toplumu, ABD yönetimini ve Başkan Joe Biden'ı da "bu suçtan sorumlu" tuttu.

Aynı zamanda Daire, tüm dünya ülkelerine ve çeşitli uluslararası kuruluşlara, “Başta Gazze’nin kuzeyinde olmak üzere Gazze Şeridi’nde, tüm Filistin halkına gıda yardımı ve gıda malzemesi sağlanması için derhal, acilen ciddi şekilde çalışmaları” çağrısında bulundu.

Filistinli gruplarla İsrail arasındaki mevcut çatışma dalgasının 7 Ekim'de başlamasından bu yana İsrail, yıllardır kuşatma altında olan Gazze'ye şiddetli bir kuşatma uyguladı.

İsrail, sınırlı miktarda yardımın Şerid’e girmesine izin verdi.

New York Times, Pazartesi günü Amerikalı bir yetkilinin, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in bu ayın başında Tel Aviv'e yaptığı ziyaret sırasında İsrailli yetkililere yardımın Aşdod Limanı’ndan Gazze'ye girmesine izin verilmesi konusunda baskı yaptığını söylediğini aktardı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU