Teknoloji şirketi CEO'sunun şovu ölümle sonuçlandı

6 metreden düşen ikiliden biri kurtarılamadı

İzleyicilere el sallarken bir anda kendilerini yerde buldular (X/Mario Newfal)

ABD merkezli yazılım şirketi Vistex'in, Hindistan'ın Haydarabad kentinde perşembe düzenlediği etkinlik, dehşet anlarına sahne oldu. 

Şirketin CEO'su Sanjay Şah ve başkanı Vishwanath Raju Datla demir bir kafesin içinde sahneye ineceklerken bir yandan alevli gösteri yapılıyor diğer yandan da seyircilere alkışlamaları için sesleniliyordu. Tam bu sırada halatlardan biri koptu. 

Dikkat! Görüntüler rahatsız edebilir:


Hindustan Times'ın haberine göre yaklaşık 6 metreden aşağı düşen ikiliden Sanjay Şah öldü. Datla'nın sağlık durumuysa kritik. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis şu açıklamayı yaptı:

Şah bacağına ve kafasına darbe alırken Datla da kafasından yaralandı. İkisi de hızlıca önce Maxi Cure Hastanesi'ne kaldırıldı, sonra da daha iyi tedavi için Yashoda Hastanesi'ne nakledildiler. Şah cuma günü ölürken iş arkadaşının sağlık durumu ciddiyetini sürdürüyor.

Gösteri, 1999'da Şah tarafından kurulan şirketin 25. yıldönümü için Ramoji Film Kenti'nde iki gün boyunca düzenlenecek etkinliklerin kapsamındaydı. Ancak başlangıç böyle olunca diğer etkinlikler iptal edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vistex, dünyanın farklı yerlerinde 20 büroya ve GM, Yamaha ve Coca-Cola gibi müşterilere sahip.

Hindistan vatandaşı Şah, 21 yaşında ABD'deki Lehigh Üniversitesi'nde MBA programını tamamlamıştı. 2017'de bu okula 5 milyon dolarlık bağışta bulunarak Vistex Yöneticilik Eğitimi Enstitüsü'nün kurulmasını sağlamıştı. Vistex Vakfı'yla da temel ihtiyaçlar, sağlık ve eğitim gibi alanlarda hayır işleri yürütüyordu. 

Şah, 2020'de Hindistan'ın Bihar eyaletinde Vistex Hastanesi'ni kurmuş, bu sağlık kuruluşu ülkedeki Kovid-19 tesislerine örnek olmuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post, Hindustan Times

DAHA FAZLA HABER OKU