Suudi Arabistan’da özel sektörün büyümeye etkisi artıyor

Suudi Arabistan eğlence pazarının büyüklüğünün geçtiğimiz yıl 2,31 milyar dolar olduğu tahmin edilirken, yıllık yüzde 10,44 büyüme oranıyla 2028'de 3,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Suudi Arabistan Ekonomi Bakanı'nın Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir oturuma katılımı / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Faysal el-İbrahim, özel sektörün ülkesindeki ekonomik dönüşüme öncülük ettiğini ifade ederek 2023 yılının üçüncü çeyreğinde özel sektörün yüzde 44,79'luk katkıyla şimdiye kadarki en yüksek katkıyı gerçekleştiğini söyledi. Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bender bin İbrahim el-Hureyf, ise ülkesinin elektrikli otomobil endüstrisi için entegre bir kümelenme oluşturma çabalarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İbrahim ve Hureyf’in bu açıklamaları, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nun oturum aralarında Şarku’l Avsat’a verdiği demeç sırasında geldi.

Suudi Arabistan’ın nisan ayında Ekonomik Forum'un özel bir toplantısına ev sahipliği yapacağını açıklayan İbrahim, ülkesinin bölgesel merkezlerini Krallığa taşımaya karar veren 275 uluslararası şirketin ilgisini çektiğini ve bunların yüzde 89'unun merkez olarak Riyad'ı seçtiğini aktardı. Suudi Arabistan eğlence pazarının büyüklüğünün geçtiğimiz yıl 2,31 milyar dolar olduğu tahmin edilirken, yıllık yüzde 10,44 büyüme oranıyla 2028'de 3,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Spor ve kültürel faaliyetleri kapsayan sosyal hizmetler sektörünün de yüzde 10'u aşan bir büyüme kaydetmesi bekleniyor.

Şarku’l Avsat’a konuşan Hureyf, Suudi Arabistan’ın elektrikli otomobil endüstrisi için entegre bir kümelenme kurma çabalarını açıkladı. Suudi Maden Bakanı, Suudi Arabistan’ın  2030 Vizyonu doğrultusunda tedarik zincirlerini destekleyecek temel altyapıyı güçlendirmenin yanı sıra, seçkin coğrafi konumu ve sahip olduğu doğal zenginliklerle küresel tedarik zincirlerinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını aktardı. Hükümet tarafından bir yıldan fazla bir süre önce başlatılan ulusal sanayi stratejisiyle ilgili ise Hureyf, bunun uygulama aşamasında olduğunu aktardı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU