Ürdünlüler, yakalanan uyuşturucu kaçakçılarının itiraflarının yayınlanmasını bekliyor

İtiraflar, uyuşturucu kaçakçılığında İran ve Suriye’nin rollerini açığa çıkaracak

Ürdün ordusu, Nisan 2023’te uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için Suriye sınırında devriye geziyor / Fotograf: AFP

Ürdünlüler, aralık ortasında Suriye’den ülkeye geçmeye çalışırken güvenlik güçlerince yaşanan çatışmanın ardından tutuklanan uyuşturucu kaçakçılarının itiraflarının yayınlanmasını bekliyor.

Dokuz kaçakçıdan oluşan grup ‘değerli bir av’ olarak tanımlanıyor.

İtiraflarla birlikte, İran yanlısı milislerle bağlantılı ve Suriye ordusundaki askeri birliklerle desteklenen çetelerin gerçekleştirdiği organize kaçakçılık operasyonlarının ip uçları da ortaya çıkmaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklara göre, ordu, onları sınırın ötesinde öldürmek yerine tuzağa düşürüp tutuklama stratejisi izledi.

Ürdün ordusu, geçen hafta ise 15 yeni kaçakçı yakaladı ve çatışmalarda beşini öldürdü.

Bunu birkaç gün sonra, özel kuvvetler tarafından kaçakçılar ve tüccarların saklandıkları yerlere baskın düzenleyen özel bir operasyon izledi.

Operasyonda çetelerle bağlantılı 7 kişi tutuklanırken, Ürdünlü iş insanları ve siyasi çevrelere mensup isimlerin kaçakçı milislerle işbirliği yaptığından şüphelenildiği yönünde ‘teyit edilemeyen’ bilgiler ortaya çıktı.

Aynı kaynaklara göre, önümüzdeki birkaç gün içinde Ürdünlülerin Suriye içinden gelen kaçakçıların bazı itiraflarını duyması muhtemel.

Bu itiraflar, kaçakçılık operasyonlarının boyutunu ve artık fabrikalara, konvoylara ve işbirlikçilerden oluşan bir orduya sahip olan uyuşturucu ekonomisinin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkaracak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU