CHP lideri Özel'den Erdoğan'a: Bu onun ne kadar korkak olduğunu gösterir

"Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtımı koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa bu siyaseten saygısızlıktır. Bu görgüsüzlüktür."

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Akhisar Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez tahliyesine karar vermesine rağmen serbest bırakılmadığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Özel, buna tepki olarak pazar günü Ankara'da miting yapacaklarının altını çizdi.

Özel "Çağrıda bulunduk, Tandoğan’da Pazar günü saat 13.00’te Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle, hak, hukuk, adalet diyeceğiz, aş ve ekmek diyeceğiz, emeğe saygı diyeceğiz. Kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan’a gelsin. Bütün Türkiye’yi bekliyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını açıklamasını pazar gününe aldığını söyleyen Özgür Özel, "Bu çağrıya sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olumlu cevap verdi. Tandoğan’da büyük kalabalıkla bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Peki Tayyip Erdoğan ne yaptı, pazartesi günü yapacağı belediye başkanları aday açıklamasını pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı biz miting yaparken, televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması, amacı emeklinin sesini kısmak, amacı EYT mağdurlarının, staj mağdurlarının sesini kısmak, amacı enflasyona isyan edenlerin, hayat pahalılığına isyan edenlerin, küçük maaşlara isyan edenlerin, hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Buradan sesleniyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan emekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi, hiçbirimizi susturamazsın. Sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız" ifadelerini kullandı.

"Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtımı koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa bu siyaseten saygısızlıktır. Bu görgüsüzlüktür" diyen Özel, "Ama bu esas ne kadar çok korktuğunu, sizin ne kadar haklı onun ne kadar korkak olduğunu gösterir. Onun için korkmayacağız. Biz Tandoğan’a birlik, beraberlikle, sesimizi duyurmak, yoksulların sesini duyurmak için gidiyoruz. Öyle olunca da Tandoğan’a gidişimizi ve bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler, Tandoğan’da pazar günü Türkiye hepimizin sesini duyacak" şeklinde konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU