Kardeşi, Epstein'i savundu: "Sadece iyi vakit geçiriyordu"

Mark Epstein, "orada olmadığı için" kardeşinin davranışları hakkında yorum yapmayı reddetti

(New York Eyaleti Seks Suçluları Kaydı)

Jeffrey Epstein'in erkek kardeşi, bomba etkisi yaratan belgelerin yayımlanmasının ardından ölü seks tacirini savunarak onun "sadece iyi vakit geçirdiğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NewsNation'ın On Balance programında konuşan Mark Epstein'e, kardeşi hakkındaki bomba iddialar soruldu ve o, "Jeffrey iyi vakit geçirmeyi severdi" diye ısrar etti.

Sunucu Leland Vittert, "Fakat arada büyük bir fark var…" diye araya girdi.

Vittert cümlesini tamamlayamadan Epstein "orada olmadığı için" yorum yapmayı reddettiğini söyledi.

Ayrıca, 2019'da seks kaçakçılığından yargılanmayı beklerken hapishane hücresinde ölü bulunan kardeşinin ölümüne ilişkin soruşturmayı da sertçe eleştirdi: 

Daha fazla cevaba ihtiyacımız var. Çok fazla soruşturma yapılmadı.

Epstein'in ölümünün intihar olduğu bildirilmişti.

Mark Epstein kanala, "Tıbbi personel, patolog, hiçbiri sorgulanmadı. Bu, özellikle ses getiren davalarda epey sıradışı bir durum" diye konuştu.

Jeffrey Epstein, kendisi ve Ghislaine Maxwell'le bağlantılı kişi ve mağdurları listeleyen bir dizi belgenin ortaya çıkmasının ardından geçen haftalarda yeniden manşetlere çıktı. Epstein, New York, Florida, Virjin Adaları ve New Mexico'daki evlerinde kız çocuklarına cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyordu.

Maxwell, seks ticareti de dahil 5 suçtan hüküm giydikten sonra Haziran 2022'de 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Federal jüri Maxwell'i 10 yıl boyunca 4 kızı Epstein'la cinsel ilişkiye sokmak için bulmak ve hazırlamaktan suçlu bulmuştu.

Belgeler, mağdur Virginia Giuffre'nin Ghislaine Maxwell'e açtığı dava kapsamında yayımlandı. Giuffre, 2015'te Epstein'e hukuk davası açmış ve Maxwell'i kendisini Epstein'le tanıştırmak ve reşit olmayan diğer kızların ticaretini yapmakla suçlamıştı. Maxwell iddiaları reddetmiş, Giuffre'nin kendisine iftira davası açmasına sebep olmuştu.

Dava 2017'de sonuçlandı fakat belgeler şimdiye kadar gizli tutuluyordu.

Dosyalarda aralarında Donald Trump, Bill Clinton, Michael Jackson, David Copperfield ve Prens Andrew'un da bulunduğu bir dizi tanınmış ismin adı geçiyor. Dosyalarda adı geçenlere karşı herhangi bir resmi suçlama ya da iddianame yöneltilmedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU