Fuhuş ağı mağduru Giuffre: "Epstein, Prens Andrew'la seks yapmam için para ödedi"

Belgelerde adı geçen avukat Alan Dershowitz, "Andrew mahkemeye gitse kazanırdı" dedi

Prens Andrew, Epstein davasında kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmişti (Reuters)

Pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasına ilişkin son belgeler yayımlandı. 

Belgelerde, fuhuş ağının mağdurlarından Virginia Giuffre'nin 2016'da avukat Alan Dershowitz'e karşı açtığı davada verdiği ifadede, Prens Andrew'la seks yapması için Epstein'in kendisine 15 bin dolar ödediğini söylediği aktarıldı.

Giuffre, bunun ardından Prens Andrew'la Birleşik Krallık'ın (BK) başkenti Londra'daki bir gece kulübüne gittiklerini, burada birkaç saat kaldıklarını ve Prens'in kendisine içki ısmarladığını söyledi.

Giuffre, Prens Andrew'un New York ve Londra'da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021'de New York'ta da dava açmıştı. Tarafların Şubat 2022'de anlaşmasının ardından dava bir ay sonra kapanmıştı. Anlaşma kapsamında Prens, kadına 12 milyon dolar ödemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Andrew, daha önceki açıklamalarında Epstein'i tanıdığını söylemiş fakat fuhuş ağıyla bir ilgisi olmadığını iddia etmişti. 

Giuffre, Dershowitz'e karşı açtığı taciz davasını da "hata yapmış olabileceğini" söyleyerek 2022'de geri çekmişti.

Öte yandan avukat Dershowitz, BK'deki Times Radio'ya verdiği yeni söyleşide, Prens Andrew'un bu anlaşmayla "ciddi hata yaptığını" savundu. Hukuk profesörü, II. Elizabeth'in Andrew'a baskı yaptığını, Prens'in de olay uzamasın diye bir an evvel süreci sonlandırmak istediğini savunarak "Eğer mahkemeye gitseydi bence kazanırdı" dedi.

Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasında Tel Aviv yönetimini savunması istenen Dershowitz'in adı da Epstein belgelerinde geçmişti. Epstein'in "Jane Doe#3" kod adlı bir kız çocuğunu Dershowitz'le ilişkiye zorladığı öne sürülmüştü. Avukat ise iddiaları reddetmezken, konuyla ilgili açıklama yapamayacağını söylemişti.

Yayımlanan son dosyalarda, Epstein'in ünlü kişilere şantaj yaptığı iddiaları da dahil, avukatların sorularını yanıtlamayı yüzlerce kez reddettiği de dikkat çekti. Belgelere göre milyarder, kendisine yöneltilen suçlamalar karşısında yaklaşık 500 kez ABD Anayası'nın 5. maddesine atıfta bulunarak sessiz kalma hakkını kullandı. Hatta Epstein, kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'i tanıyıp tanımadığı sorusunu bile yanıtlamadı.

Şu ana kadar açıklanan dava dosyalarında, Prens Andrew ve Dershowitz'in yanı sıra eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, Kevin Spacey, Michael Jackson ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.
 


Epstein olayı

18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklandıktan sonra nakledildiği New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell de kızların fuhuş ağına katılmasını sağladığı gerekçesiyle Haziran 2022'de 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Independent Türkçe, Telegraph, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU