ABD Kongresi baskını: Silahların çekildiği çarpıcı görüntüler ortaya çıktı

Temsilciler Meclisi salonunun kapısında 6 Ocak'ta yaşanan gergin karşılaşma isyancının cep telefonuna yansıdı

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde bir güvenlik görevlisi, 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'nı basan göstericilere silahını doğrultuyor (NBC News)

ABD Kongresi baskınında cep telefonuyla çekilen ve Temsilciler Meclisi salonunun girişinde 6 Ocak 2021'de yaşanan gergin karşılaşmayı gösteren yeni ve çarpıcı video, isyancı Damon Beckley'nin hüküm giymesinden önce kanıt olarak sunuldu. 

İsyancılar hakaretler yağdırıp seçimde hile yapıldığına dair öfkeli ve yanlış iddialar ortaya atarken, iki Cumhuriyetçi Kongre üyesi kırık camın arkasından onlarla karşı karşıya geliyor ve kolluk kuvvetleri, silahlarını salonun ana kapısını yarmaya çalışan kalabalığa doğrultuyor.

NBC News'un talebi üzerine basına dağıtılan görüntüler, Kongre'nin çok sayıda üye, medya mensubu ve çalışanın mahsur kaldığı katına erişmeye çalışan isyancıların motivasyonu hakkında net bir fikir veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O güne ait video ve fotoğraflar, kalabalık içeriye girip pencereli kapıların camlarını kırmaya başlarken Kongre kapılarının içeridekiler tarafından barikatlarla nasıl kapatıldığını çoktan gözler önüne sermişti.

Temsilciler Meclisi üyeleri Teksas'tan Troy Nehls ve Oklahoma'dan Markwayne Mullin isyancıları eylemlerinden dolayı azarlarken Nehls onlara utanmaları gerektiğini söylüyor.

Her iki parlamenter de hem Seçiciler Kurulu'nun hem de halkın oylarının galibi Joe Biden'ın başkan olmasını engelleme amacıyla 2020 seçim sonuçlarını Donald Trump lehine tersine çevirme yönünde oy kullanmıştı.

Beckley'nin videoda şöyle dediği duyuluyor:

Buraya gelmek için 14 saat araba kullandım ve üç buçuk saat boyunca soğukta bekledim ve sonunda Mike Pence'in lanet olası bir hain olduğunu öğrendim. Ve ben o lanet herife oy verdim.

 


Beckley şöyle ekliyor:

Doğru olanı yapıp o yasa koyucuları, seçiciler kurulu üyelerini onaylayabilirdi ve biz de şu anda burada, bana doğrultulmuş 9 milimetrelik silahın karşısında duruyor olmazdık!

İsyancıların videodaki kontrolden çıkmış bağırışları arasında, kolluk kuvvetlerinin duyabileceği mesafede bariz bir iddia da ortaya atılıyor:

Bizden sadece belli sayıda kişiyi öldürebilirler.

Baskın sırasında binanın başka bir bölümünde, ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli olan ve Kaliforniya'nın San Diego şehrinden 35 yaşındaki Ashli Babbitt, barikatla kapatılmış bir kapının penceresinden tırmanırken bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmüştü.

Videoda bir isyancının silahlarını çeken polis memurlarına "Lanet olası pedofiller!" diye seslendiği duyuluyor.

Bu kişi "Pedofilinizin farkındayız" diye ekliyor.

Karşılaşmanın ilerleyen anlarında bir isyancı kapının kırık camından şöyle diyor:

Eğer bir grup sahtekar Kongre üyesini asmak zorunda kalırsak, bunu yaparız, tamam mı?

Videonun sonuna doğru, Kongre Polisi'nden takviye kuvvetler geliyor ve öfkeli kalabalığı uzaklaştırarak kapı aralığını boşaltıyor.

Onlar uzaklaşırken bir isyancı "Kendinizden utanın adiler" diye bağırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU