ABD: İsrail'in İran'daki patlamaların arkasında olduğuna dair kanıt yok

Hamas, Gazze'de hala “önemli bir güce” sahip

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Washington'da bir basın toplantısında soru dinliyor. 3 Ocak 2024 / Fotoğraf: Reuters

Reuters Haber Ajansı’nın aktardığına göre ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, dün (Çarşamba) İran'daki bir mezarlıkta, Kasım Süleymani’yi anma töreninde 100 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına yol açan iki patlamanın arkasında İsrail'in olduğuna dair ABD’nin elinde hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, 2020'de Bağdat'ta düzenlenen bir Amerikan insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü.

Kirby, İsrail ve "Hamas" arasındaki süregelen çatışma göz önünde bulundurularak, ABD'nin Ortadoğu'da büyük bir askeri varlık bulundurmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Hamas'ın Gazze içinde hala "büyük bir güce" sahip olduğunu vurguladı.

Kirby, İsrail'in "Hamas" tarafından oluşturulan askeri tehdidi ortadan kaldırma hedefinin "gerçekleştirilebilir" olduğunu, ancak hareketin "tamamen yok etme" konusunda başarılı olamayabileceğini belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU