ABD göçmen geçişlerinin azalmasının ardından 4 sınır kapısını yeniden açıyor

Teksas'taki Eagle Pass, Arizona'daki Lukeville'le Nogales ve Kaliforniya'daki San Ysidro geçişleri yeniden açılacak

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza görevlisi 2 Mart 2022'de San Ysidro sınır kapısında devriye geziyor (AP)

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza, göçmen geçişlerinin yavaşladığı haberlerinin ardından Meksika sınırındaki 4 resmi kapıda ticari ve yasal seyahatleri bugün yeniden başlatacak.

Teksas'taki Eagle Pass, Arizona'daki Lukeville'le Nogales ve Kaliforniya'daki San Ysidro olmak üzere 4 sınır kapısı, geçişleri yavaşlatmak amacıyla yakın zamanda kısmen ya da tamamen kapatılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir yetkili, pazartesi günü ABD Sınır Devriyesi'nin yaklaşık 2 bin 500 göçmeni işleme aldığını ve bunun, aralığın geri kalanıyla karşılaştırıldığında rapor edilen varışlarda önemli bir düşüş olduğunu belirtti.

CBS News'a göre ABD'li yetkililer geçişlerdeki düşüşü kısmen Meksika hükümetinin ABD sınırına yönelik göçü engelleme çabalarına bağladı.

Bu çabalar arasında, sınır dışı edilen göçmenlerin San Diego sınırının hemen karşısındaki Tijuana'ya bırakılması yerine Meksika'nın güney bölgelerine daha fazla gönderilmesi ve Venezuelalı göçmenlerin Venezuela'ya geri gönderilmesi de yer alıyor. ABD'li yetkililer ABD'nin de Venezuela'ya sınır dışı işlemlerini artırmak için çalıştığını söyledi.

Yasadışı geçişleri engellemenin yanı sıra ABD'li yetkililer, kendilerinin ve katılan kurumların, ailece göç eden 75 bin ebeveyn ve çocuğun yeniden birleştirilmesi de dahil 460 binden fazla göçmeni ülkelerine geri gönderdiklerini bildirdi.

Haber, ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Joe Biden'ın iç güvenlik danışmanı Liz Sherwood-Randall'ın Meksika ziyaretinin hemen ardından geldi. Yetkililer ABD-Meksika sınırına ilişkin konuları görüşmek üzere Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'la bir araya gelmişti.

İki partideki senatörlerden oluşan bir grup ve Beyaz Saray, ABD'nin iltica ve sınır güvenliği düzenlemelerine önemli değişiklikler getirecek bir anlaşmaya aracılık ediyor. Cumhuriyetçiler, Ukrayna ve İsrail'e yardım adına daha fazla hükümet fonu karşılığında daha fazla sınır güvenliği için bastırıyor.

CBS News'a göre Beyaz Saray, sığınma koşullarını büyük ölçüde sınırlandırmaya ve ABD'ye yasadışı yollardan giren göçmenlerin gözaltına alınması ve sınır dışı edilmesinin genişletilmesini kabul etmeye açık olduğunun sinyalini verdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU