Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi: İsrail’in bölgede herhangi bir karargahı yok

IKBY, ‘kanun dışı bir yapı’ olarak nitelendirdiği bir güç tarafından Erbil'in hedef alınmasının korkakça bir terör eylemi olduğunu bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Kürtçe yayın yapan Rudaw haber ajansının haberine göre, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) İsrail’in bölgede herhangi bir karargahı olmadığını doğruladı.

Bu açıklamadan önce Iraklı bazı silahlı gruplar, Erbil'de İsrail'e bağlı ‘casusluk merkezi’ olarak tanımladıkları merkezin hedef alındığını duyurmuştu.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, ‘kanun dışı bir yapı’ olarak nitelendirdiği bir güç tarafından Erbil'in hedef alınmasının korkakça bir terör eylemi olduğunu bildirdi. Aynı zamanda, “Bu grubun ve yasadışı güçlerin haberleri asılsız ve gerçeklerden uzaktır. Irak'ın Kürdistan bölgesinde İsrail'in karargahı ve merkezi bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Irak'ta kendilerine ‘Irak'taki İslami Direniş’ adını veren silahlı gruplar, geçtiğimiz Çarşamba günü Erbil'in kuzeydoğusundaki İsrail’e ait bir casusluk merkezini ‘uygun silahlarla’ hedef aldığını iddia etmişti. Bu gruplar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılara tepki olarak savaşa girdiklerini duyurmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU