Bilal Erdoğan'dan "neden şehitler için yürümediniz" sorusuna yanıt

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan TVNET'e konuk oldu

Fotoğraf: Yeni Şafak

Erdoğan, 1 Ocak 2024 sabahı Galata Köprüsü'nde yapılması planlanan "Şehitlere rahmet Filistin'e destek, teröre lanet" mitingine dair önemli açıklamalarda bulundu.


Erdoğan şunları söyledi:

Filistin şehitlerinin katilleri ile şehitlerimizin katilleri aynı. Bu insanlar kendisiyle barışık değil toplumla hiç barışık değil kendi milletleriyle kavgalılar. Bu insanların akıbetinin ne olacağını ben bilemiyorum Ama milletimiz neyin ne olduğunu biliyor. Türkiye'de Gazze için hassasiyeti olanların şehitlerimiz için hassasiyeti olmadığını kimse söyleyemez. Bilakis onların şehitlerimiz diye bir derdi yok. Onların böyle bir derdi olmadığı için soytarılığa soyunuyorlar. Toplumda çöp mesabesinde görülmesi gereken en aşağılık insanlar.

Bu insanlar İsrail'in etki ajanlarıdır. Bunlar bile isteye İsrail'in propagandasına hizmet eden insanlardır. Kendi değerleri ile kavga eden insanlardır. Toplumun böyle birbiri ile kutuplaşması bunları yapanların Allah cezasını versin Allah onları kahretsin. Bu konuya duyarsız kalanlar kendi insanlığını sorgulasın.

 

Bilal Erdoğan, CHP'nin bildiriye  imza atmamasına dair de şu yorumu yaptı:

Bir milletin her zaman asgari müşterekleri olur. Filistin de bizim asgari müştereğimiz terör de bizim asgari müştereğimiz. Terör örgütünün adı geçince imza atmamak neyin nesi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Milletçe bunu sorgulayalım.

Asgari müştereklerimizde artık fire vermememiz lazım. Daha güçlü bir ülke olmamız da buna bağlı. 

 

Bilal Erdoğan, İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik kampanyaya dair de şu değerlendirmede bulundu:

Mesela boykot bu birlikteliğin dünyaya vereceği görüntü, bunların artık uluslararası düzeyde anlamı olduğunu düşünürsek sanırım hala yapabileceğimiz şeyler var. Bunların devamlı olmasına ihtiyacımız var. Belli lokasyonlarda belli zaman dilimlerinde haftalık aylık olarak yapılmasına ihtiyacımız var. Ateşkes olsa bile İsrail bu zulümden vazgeçmeyecek bunu ispat etmiş. Şu anda söylemleriyle de geri çekileceğine dair hiç bir şey söylemiyor. Gazze'yi boşaltmaktan bahsediyorlar. İsrail'in elinde olsa hiç bir Yahudi olmayanı işgal ettikleri topraklarda barındırmak istemiyor. Bu çok net bir şey. Bugün en büyük kıyımına baladı.

Zaten zaman zaman bunu yapıyordu. Onun için buna İsrail'in Naziliği yakıştırmasını yapıyorum. Netanyahu ile birlikte destekçileri de yargılanmalı.

İsrail bu gücü sermaye sahiplerinden elde ediyor. Bugün mesela Harvard rektörü üzerinde kurulan baskıda bağış yapan büyük fonları yönetici olan Yahudileri görüyoruz. Mesela çıkıyor bir fon yönetici Yahudi diyor ki "eylemlere katılan Harvard öğrencilerin isimlerini görelim ki yatırım yaptığımız şirketlerde kimlerin işe alınmayacağını bilelim". Boykotu görüyor musunuz. O zaman onun yatırım yaptığı markada boykotun hedefi olması lazım.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU