Erdoğan: Bütçe imkanlarını zorlama pahasına çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yüksek oranlı artışlara gittik

"Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, "Muhtarlarla bu derece yakın, bu derece ilişki kuran başka cumhurbaşkanı bulamazsınız" diyen Erdoğan, "Niçin bu kadar yakın irtibat halindeyiz, çünkü muhtar bu ülkenin yönetim piramidinin temelidir" diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

Muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayacağımızı söyledik. Muhtarlarımız bizim temsilcilerimizdir. Onları kimseye ezdirmeyiz, kimseye istismar ettirmeyiz. İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum, muhtarlıklarımızın yeniden yapılandırılması için çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, valilerimizin, bakanlıklarımızın görüşlerini alarak çalışmayı yapalım. Biz buralara muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek geldik. Bizi namertlere değil, muhtarlarımıza sorun. Milletimize sorun, aklını vicdanını kiraya vermemiş herkese sorun, diyoruz. Size en doğruyu onlar söyleyecek. 

"Artık teröre kaynağında müdahale edeceğiz"

"Ülkemizdeki siyasetin içler acısı bizi üzmekte. Tek devlet, tek bayrak tek millet tek devlet ilkesini gözetmek bizim kırmızı çizgimiz" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Bunların yıpratılmasına taviz veremeyiz. Burada kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Son 6-7 yılımız terörle mücadelede en başarılı ve en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçti. Risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Türkiye yakın tarihinin en önemli harekatlarını gerçekleştirdi. 12 şehidimiz oldu, ardan 59 teröristi gömdük. Artık teröre kaynağında müdahale edeceğiz.

15 temmuz ardından terörle mücadele konsepti değiştiğini tüm dünyaya ilan etmiştik. Yeni konsepte uygun adımlar atıp teröristlerin başlarını inlerinde ezecek adımlar attık. Emperyalist oyunları böylece bozduk. Teröristlerin vatan topraklarını kirletmesine müsaade etmiyoruz. Kendi şehirlerimizde, kendi karakollarımızda içimizi acıtan alçak terör eylemlerine maruz kalıyorduk, şimdi teröristleri sınır dışında kendi mağaralarında imha ediyoruz. Sınır içinde terör bitme noktasına geldi ise sınır dışında yaptığımız operasyonlar sayesindedir. Milli İstihbarat Teşkılatı'mız Suriye kuzeyinde operasyonlar yapıyor. 72 tesis vuruldu. Durmayacağız, nerelerde bunlar için kaynaklar varsa onların bu kaynaklarını yok edeceğiz. Ve bütün bunlarla beraber teröristler de bertaraf oluyor. Kararlılıkla devam edeceğiz.

Muhalefete eleştiri

"Bölgedeki şartları bilmeyen terörle mücadele stratejimizi bilmeyenler PKK ağzı ile bizi eleştiriyor" diyerek muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yaptıkları iş terör örgütünün değirmenine su taşımaktır. Dünyada böyle bir muhalefet yoktur. Hiçbir yerde terör örgütü propagandasına dişli olan muhalefet göremezsiniz. Alternatif bir çözüm teklifi de mümkün değildir. PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyerek teskereye ret oyu verdiler. Meclis'te 4 farklı partinin ortak bildirisine imza atmaktan kaçarak terör örgütüne şaşı baktıklarını göstererek terörle mücadele diye dertlerinin olmadığını ortaya koydular. Sırf kendi tabanına çalışıyor görünmek için PKK ve uzantıları ile demlenmeyi içlerine sindirenleri milletimize havale ediyoruz. Bölücü örgüt emellerine koş başlığı yapanları milletimiz affetmeyecektir. Sizlerden bu çarpıklıkları kendi köylerinizde mahallenizdeki vatandaşlara anlatmanızı bekliyorum. Milletimizi bu kifayetsizlere bırakırsak bunun vebalini taşıyamayız" ifadelerini kullandı.

"Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacağız"

Erdoğan, asgari ücretteki artış ve enflasyon konusuna da değinerek şunları söyledi:

Merkez Bankası rezervlerimize dair en müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Rezervler; 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır. Bu rakamı daha da artıracağız. Hayat pahalılığının farkındayız. Bütçe imkanlarını zorlama pahasına çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yüksek oranlı artışlara gittik. 2024 yılı asgari ücret rakamını da bu tablonun tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacağız. Rakamlar enflasyonun ateşinin düşmeye başladığına işaret etmektedir. Piyasa gerçekleriyle açıklanamayacak fahiş fiyat artışlarına giden açgözlülere yönelik denetimleri yoğunlaştıracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU