Hollywood'un ünlü ikilisinin yeni filmi 13 yıl önceki rekoru kıracak

Oscarlı oyuncu, ünlü yönetmenle Netflix projesi için yeniden bir arada

Senaryosunu David Ayer'ın kaleme aldığı İlk Gün'de Denzel Washington'a Ethan Hawke eşlik etmişti (IMDb)

Denzel Washington'ın yönetmen Antoine Fuqua'yla çekeceği yeni film, 13 yıl önceki bir rekoru kırarak tarihe geçecek.

Washington, başarılarla dolu kariyeri boyunca Spike Lee'den Ridley Scott ve Robert Zemeckis'e kadar birçok büyük yönetmenle çalıştı. 

Hollywood'daki uzun ömürlülüğü ve statüsü sayesinde ünlü aktör, hangi yönetmenlerle çalışacağı konusunda son derece seçici davranabildi.

Washington'a Oscar kazandıran işbirliği

68 yaşındaki aktörün yönetmen Antoine Fuqua'yla 2001'de İlk Gün'le (Training Day) başlayan güçlü ilişkisi, 20 yılı aşkın süredir meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kasım 2023'te açıklandığı üzere Denzel Washington ve Antoine Fuqua, yeniden bir araya gelecek. Fuqua'nın, Denzel Washington'ın Kartacalı General Hannibal'ı canlandıracağı filmi yönetmeyi kabul ettiğine dair haberler çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapımcılığını Netflix'in üstlendiği ve senaryosunu Gladyatör'den (Gladiator) tanınan ödüllü John Logan'ın kaleme aldığı isimsiz film, yıldızın kariyerinde bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Hannibal'ın MÖ 218'de başlayıp 17 yıl süren İkinci Pön Savaşı sırasında Roma Cumhuriyeti'ne karşı komuta ettiği muharebeleri merkeze alacak filmle Fuqua, Denzel Washington'ın en fazla birlikte çalıştığı yönetmen olacak. 

6. kez birlikte çalışacaklar

Aktör ve yönetmen ilk kez İlk Gün'de birlikte çalışmış ve bu film Washington'a En İyi Erkek Oyuncu dalındaki ilk Oscar ödülünü kazandırmıştı. 

İkili daha sonra 2016 yapımı Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven) ve Adalet üçlemesinin tüm filmleri için yeniden bir araya geldi. Yeni projeyle beraaber Hollywood'un iki başarılı ismi, 6. kez birlikte çalışacak.

Üçlemenin son filmi Adalet 3, eylülde gösterime girdiğinde hem eleştirmenlerin beğenisini kazandı hem de gişede başarılı olarak 191 milyon doların üzerinde hasılat yaptı.

"Ritmimiz müzik gibi"

58 yaşındaki Fuqua, IndieWire'a verdiği bir röportajda, İlk Gün'de Washington'la çalışmanın tüm kariyerini değiştirdiğini söylemişti:

Ritmimiz müzik gibi. Sanırım bunu tarif edebilmemin tek yolu, iki müzisyenin enstrümanları ellerine alıp çalmaya başlamaları ve müziğin akıp gitmesi gibi bir şey.

Tony Scott'la 15 yılda 5 film

Denzel Washington'ın en sık birlikte çalıştığı yönetmen rekorunu Fuqua'yla paylaşan isim Tony Scott'tı. İkili, 1995 ve 2010 arasındaki 15 yıllık dönemde 5 filmde birlikte çalıştı. 

Washington ve Scott, Denizde İsyan (Crimson Tide), Gazap Ateşi (Man On Fire), Déja Vu, Metrodan Kaçış (The Taking Of Pelham 123) ve 2010 yapımı Durdurulamaz'da (Unstoppable) işbirliği yapmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU