Sudan ordusu: Ülkenin doğusu kalemizdir

HDK, orduyu anlaşma yapmaktan kaçmakla suçladı

Sudan'da devam eden çatışmalar çok sayıda sivil bölgeyi etkiledi / Fotoğraf: AFP

Sudan Kızıldeniz Eyaleti Vali Vekili Tümgeneral Mustafa Muhammed Nur, eyalete giriş ve çıkışların güvenliğinin Sudan ordusu tarafından sağlandığını açıkladı. Sudan resmi haber ajansı SUNA’da dün yer alan bir haberde Vali Vekilinin, cumartesi günü Kızıldeniz Eyaleti Güvenlik Komitesi tarafından ‘Güvenlik herkesin sorumluluğudur’ başlığı altında Port Sudan'daki es-Selam Salonu'nda düzenlenen ‘toplum güvenliği komiteleri’ toplantısına katıldığı sırada “Sudan, Kızıldeniz eyaleti üzerinden alınamayacak” dediğini aktardı. SUNA’nın aktardığına göre Tümgeneral Muhammed Nur, Kızıldeniz Eyaleti Güvenlik Komitesi ile birlikte eyaletteki bazı stratejik bölgelere saha ziyaretleri gerçekleştirdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) Cidde Platformu’na katılan heyetinin bir üyesi, orduyu ‘müzakere konusunda ciddi olmamakla’ suçladı. HDK heyeti üyesi, ordunun Suudi Arabistan ve ABD’nin arabuluculuğunda çatışmaları durdurmaya yönelik bir anlaşmanın imzalanması için hazırlıkların başlamasının ardından anlaşmayı imzalamaktan ‘son dakikada’ geri adım attığını öne sürdü.

HDK müzakere heyeti üyesi ve HDK Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu’nun (Hamideti) danışmanı Faris en-Nur, “Diğer heyetin (ordu heyetinin) sahada mağlup olmasına rağmen müzakereyi engellemeye devam etmesi garip. Bu durumun birden fazla karar alma merkezinden kaynaklandığı açık. Şaşırtıcı olan ise ordunun savaş kabiliyetinin ve barış iradesinin olmaması” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU