Londra: Kızıldeniz’de yeni saldırılara dair rapor aldık

İran, Gazze savaşın nedeniyle Akdeniz'i kapatmakla tehdit etti

Babu’l Mendeb Boğazı'nın uydu görüntüsü / Fotoğraf: NASA

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu yaptığı açıklamada, Yemen'in Salif Limanı'nın 45 deniz mili güneybatısında bulunan Babu’l Mendeb Boğazı yakınlarında meydana gelen bir olay hakkında rapor aldığını açıkladı.

Şarku’l Avsat’ın Londra merkezli Arap Dünyası Haber Ajansı’ndan (AWP) aktardığı habere göre UKMTO, olayın soruşturulduğunu belirtti. Ancak soruşturmayı hangi yetkililerin yürüttüğüne dair bilgi vermezken gemilerin seyir halindeyken dikkatli olmaları ve şüpheli durumları rapor etmelerini tavsiye etti.

UKMTO, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından oluşturulmuş bir deniz güvenlik merkezi. Kurum, Körfez bölgesindeki deniz trafiğini takip ediyor ve gemilere güvenlik konularında danışmanlık yapıyor. UKMTO, deniz korsanlığı, terörizm, gemi kaçırma ve diğer güvenlik tehditleriyle ilgili bilgileri topluyor ve bu bilgileri denizcilik sektörüne ve uluslararası güvenlik güçlerine iletiyor.

UKMTO, Yemen'deki Hudeyde Limanı'nın 50 deniz mili batısında bulunan Kızıldeniz'de meydana gelen bir olay hakkında da rapor aldığını belirtti.

İran medyası ise bir Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) komutanının, “ABD ve müttefiklerinin Gazze'de suç işlemeye devam etmesi halinde Akdeniz’in ulaşıma kapatılabileceğini söylediğini” aktardı. Ancak bu kapatmanın nasıl olacağına dair bir bilgi vermedi.

Tahran merkezli Tesnim Haber Ajansı, İran Devrim Muhafızları Gönüllüler Teşkilatı Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi'nin şöyle dediğini aktardı: "Yakında ABD’liler Akdeniz'in, Cebelitarık Boğazı'nın ve diğer su yollarının kapanması ile karşı karşıya kalacaklar."

Geçtiğimiz ay, İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki olarak, İran'la müttefik olan Yemenli Husi grubu, Kızıldeniz'de seyreden sivil ticari gemilere saldırarak bazı nakliye şirketlerinin rotalarını değiştirmesine yol açmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU