KİK, BMGK’nın Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladı

Budeyvi, bu kararın Gazze halkının acılarının hafifletilmesine ve daha fazla yardım sağlanmasına katkıda bulunacağına dair umudunu ifade etti

Suudi Arabistan’ın Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi tarafından sağlanan yardım konvoyları Refah Sınır Kapısı’ndan geçiyor / Fotoğraf: SPA

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin 2720 sayılı kararı onaylamasını memnuniyetle karşıladı.

Budeyvi, bu kararın Gazze halkının acılarının hafifletilmesine ve daha fazla yardım sağlanmasına katkıda bulunacağına dair umudunu ifade etti.

Söz konusu kararda, Gazze’ye güvenli ve genişletilmiş insani erişimin sağlanması, savaşın sürdürülebilir şekilde durdurulması için koşulların yaratılması ve Gazze’ye bir insani yardım ve yeniden yapılanma koordinatörü atanması için acil adımlar atılması yönünde çağrıda bulunuldu.

KİK Genel Sekreteri bugün yaptığı açıklamada, bu kararın, Gazze sakinlerine güvenli bir ortam sağlanmasının yanı sıra, acil ve sürdürülebilir bir ateşkes için gerekli koşulların yaratılmasına katkı sağlayacak önemli kararlardan biri olduğunu dile getirdi.

Budeyvi İsrail’e, bu kararı hızlı bir şekilde uygulama, hastaneler, okullar, sığınma evleri ve kamplar da dahil olmak üzere Gazze’deki sivilleri hedef almayı durdurmaya yönelik tüm BM kararlarına ve uluslararası insani hukukun gereklerine uyması yönünde çağrısında bulundu.

KİK Genel Sekreteri ayrıca, uluslararası toplum ve özellikle BMGK’yı, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze halkının İsrail saldırılarından korunması yönünde sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU