Ekşi Sözlük'teki şehit askerlere yönelik paylaşımlara soruşturma

İstanbul ve Ankara Cumhuriyet başsavcılıkları paylaşımlar hakkında soruşturma başlatırken, bir kişi hakkında da gözaltı kararı verildi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada, şehit olan askerlere ilişkin suç unsuru sayılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

AA'da yer alan habere göre, "ekşisözlük" isimli sosyal medya platformunda, TSK'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik olumsuz nitelikte, TCK'nın 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" ve diğer suç unsurlarını içeren yorum ve paylaşımlara ilişkin Başsavcılık tarafından resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şüphelilerin tespiti ve gözaltına alınması yönünde emniyete talimat verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sözkonusu paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır" bilgisi verildi.

Adalet Bakanı Tunç: gözaltı kararı verilmiştir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı sosyal medya sitelerinden şehitler ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldığını, bir kişi için de gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı

Sözkonusu paylaşımlar hakkında soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

23 Aralık'ta Irak'ın kuzeyinde TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kilit operasyonları kapsamında şehit olan askerlerimize ve ailelerine yönelik bugün ekşisözlükte 'oğlum şehit oldu ne mutlu bana' başlığı altında suç unsuru içerdiği değerlendirilen paylaşım ve yorumları yapan hesaplara ilişkin TCK'nın 216. maddesinde belirtilen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' ve 301. maddesinde belirtilen 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır.

Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemlerin titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU