Rus sabotajcılar, Rusya'da başarılı saldırı düzenlediklerini duyurdu

Belgorod Valisi baskını doğruladı ancak saldırının niteliği belirsizliğini koruyor

(AFP)

Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif Ruslardan oluşan Ukrayna merkezli paramiliter grup Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu, Belgorod bölgesine yönelik sınır ötesi bir saldırının sorumluluğunu pazar günü üstlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grup, Terebreno köyü yakınlarında Rus birliklerine ait bir müfrezenin müstahkem mevkiini ortadan kaldırdığını söylerken, altyapıyı tahrip edip etmediğini ya da askerleri öldürüp öldürmediğini belirtmedi ve geride mayın bıraktığını duyurdu.

Kyiv Post, Ukraynalı bir istihbarat kaynağının "Rusya kendi sınırları içinde güvenliği kontrol edemiyor. Putin'in güvenlik güçleri yurttaşlarının güvenliğini sağlayamıyor" dediğini aktardı. 

Üç günde Kiev'e girmekten Belgorod bölgesindeki sokak savaşlarına. Sınırı güvence altına almak yerine, ordu Avdiyivka yakınlarında topluca ölüme gönderiliyor.

Pazar günü Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov da Telegram kanalında baskınları duyurdu fakat sadece yakın köylerdeki elektrik hatlarına zarar verildiğini doğruladı.

Bir köyün çevresinde "silahlı çatışma" yaşandığını söyleyen Gladkov, herhangi bir sivilin yaralanmasına dair bir bildirim almadıklarını da ekledi.

Bu çatışma cumartesi günü saat 11 civarında başladı ve Terebreno köyünün yaklaşık 200 sakinini etkiledi. Kyiv Post'un haberine göre, tahliye emri verilmediği için köy sakinleri sığınaklara sığındı.

2022'nin ilkbaharında kurulan Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu, Rus gönüllü askerlerden oluşuyor ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin komutası altında faaliyet gösteriyor. Lejyon, "Rusların Putin'in silahlı çetesine karşı Ukrayna silahlı kuvvetleri saflarında savaşma arzusuyla" kurulduğunu söylüyor.

Lejyon daha önce bu yıl mayıs ve haziranda düzenlenen sınır ötesi operasyonların sorumluluğunu üstlenmişti. Rusya lejyonu terörist bir grup olarak tanımlasa da Ukrayna'nın geniş yelpazedeki askeri operasyonlarından bahsederken de aynı dili kullanıyor.

Daha önceki saldırılar sırasında bir Ukrayna askeri sözcüsü Belgorod'daki saldırıların sadece Rus yurttaşlarını kapsadığını ve Ukraynalı sivilleri korumak için bir "güvenlik bölgesi" oluşturduklarını söylemişti. Sözcü bu güçlerin bir Ukrayna birliğinin parçası olduğunu ne doğrulamış ne de yalanlamıştı.

Ajanslardan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU