İsrail'in Filistinli sanıp öldürdüğü rehineler beyaz bayrak taşıyormuş

Yakındaki bir asker rehineleri militan zannedip ateş açmıştı

Yotam Haim (solda) ve Samer Talalka, Gazze'nin Şucaiyye mahallesinde öldürülen üç İsrailli rehine arasındaydı (AP)

Bir askeri yetkili, Gazze'de İsrail askerleri tarafından militan sanılıp vurularak öldürüldüklerinde İsrailli rehinelerden birinin derme çatma bir beyaz bayrak salladığını, diğerininse İbranice yardım çağrısında bulunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan ön soruşturmaya göre, Gazze'nin kuzeyindeki Şucaiyye'de hepsi de üstsüz olan üç erkek rehine ortaya çıktı ve birinin elinde beyaz kumaş bağlanmış uzun bir sopa vardı.

Yakınlardaki bir asker onları militan zannedip ateş açtı.

İki rehine vuruldu, yaralanan üçüncü rehineyse yakındaki bir binaya kaçmayı başardı ve diğer askerler onun İbranice yardım çığlıklarını duydu.

İsrail medyası ayrıca üçüncü yaralı rehinenin bir binaya saklandığını, tekrar kendini gösterip yeniden saklandığını, ardından olaydan endişe duyan bir komutan ateşkes emri vermeden önce ikinci bir asker tarafından öldürüldüğünü bildirdi.
 

Gazze Savaşı

İsrail'in 16 Aralık Cumartesi günü Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardımanın ardından yükselen dumanlar, İsrail'in güneyinden böyle göründü (AP) ​​​​​​


İsrailli askeri yetkili, ordu tarafından kimlikleri Samer Fuad El-Talalka, Yotam Haim ve Alon Shamriz olarak açıklanan rehinelerin ya serbest bırakıldıklarına ya da kaçtıklarına inandıklarını söyledi. Ölümlerin gerçekleştiği yerin birkaç yüz metre uzağında bulunan ve üzerinde "SOS" yazan bir binanın rehinelerle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Üç rehinenin öldürülmesini "korkunç ve trajik" diye niteleyen askeri yetkili, muhabirlere yaşananların İsrail ordusunun angajman kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

Haberin ardından yüzlerce protestocu İsrail savaş kabinesinin Tel Aviv'deki toplantı yerine yürüdü.

Yüzlerce protestocu cuma günü geç saatlerde Tel Aviv'in ana otoyolunu kapatarak diğer rehinelerin iadesi için spontane bir gösteri düzenledi.

Protestocular daha sonra öfkelerini Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nın önünde, İsrail'in üç ayaklı savaş kabinesinin Gazze'deki saldırı operasyonunu görüşmek üzere toplandığı yerde gösterdi. Savaş kabinesi, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve eski Genelkurmay Başkanı ve muhalefet lideri Benny Gantz'tan oluşuyor.

Olayla ilgili görüntülere göre protestocular pankartlar ve mumlar taşıyarak "bugün anlaşma olmadığında ne yaşanacağını öğrendik" diye slogan attı.

Rehinelerin zor durumu, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana İsrail'de kamuoyunun gündemine hakim. O gün Gazze'de yaklaşık 240 İsrailli rehin alınmış ve 1200'ü de öldürülmüştü.

Rehinelerin aileleri, hükümeti rehinelerin eve dönmesi için daha fazlasını yapmaya çağıran güçlü bir kamuoyu kampanyasına öncülük ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU