Trump gizli belge davasında tanık olan eski çalışanıyla temasa geçmiş

Trump ve ortaklarının, Mar-a-Lago'dan ayrılmasından sonra çalışanla defalarca temasa geçtiği iddia edildi

(AP)

Donald Trump ve ortaklarının, gizli belgelerle ilgili eski ABD Başkanı'na açılan federal davada kilit önemdeki konuşmaları ve anları bilen eski bir Mar-a-Lago çalışanıyla defalarca temasa geçtiği iddia edildi.

CNN'in eriştiği ve kaynak gösterdiği birden fazla kişi ve diğer materyallere göre Trump, nadir görülen bir adım atarak Florida'daki malikanede çalışmayı bırakmasından birkaç gün sonra çalışana ulaşarak neden ayrıldığını sorguladı.

İddiaya göre daha sonra Trump'ın ortakları, eski çalışana bir golf turnuvasına bedava bilet teklif etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra gizli belgeler davasını soruşturan özel yetkili federal savcı bürosuyla, kendisiyle temasa geçilmesi hakkında konuşan çalışanın, Trump'ın avukatından yasal temsilci bulmasıyla ilgili yardım teklifi aldığı ve avukatın bir sesli mesajda, eski çalışanın büyük jüriye bilgi vermek üzere mahkemeye çağrıldığından haberdar olduğunu söylediği bile iddia edildi.

The Independent yorum için ABD Adalet Bakanlığı ve eski ABD Başkanı'nın belge davasındaki avukatıyla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Trump'ın daha sonra istifa eden avukatı John Rowley'nin sesli mesajını daha önce The New York Times bildirmişti.

Gazetenin eriştiği sesli mesaj kaydına göre avukat, "Anladığım kadarıyla büyük jüriden celp almışsınız" demişti.

Lütfen ilk fırsatta beni arar mısınız?

Rowley eylülde gazeteye yaptığı açıklamada kimsenin ifadesini etkilemeye çalışmadığını ve çalışana bir avukat bulunmasına yardımcı olmayı içtenlikle teklif ettiğini söylemişti.

Basında yer alan haberlerde ismi verilmeyen bu kişinin, gizli belgeler davasında mercek altına alınan ve muhtemelen kilit öneme sahip anlarda orada bulunduğu ya da bu anlardan haberdar olduğu iddia ediliyor.

Çalışan, Trump için çeşitli kutuları taşımış ve eski ABD Başkanı'yla çalışanlar arasında belgelerle ilgili geçen konuşmalardan haberdarmış.

Mar-a-Lago'da gizli belgeleri ele alma biçimiyle ilgili, 31'i gizli belgeleri kasten saklamak ve biri adaleti engellemek için komplo kurmak olmak üzere 37 ağır suçtan Donald Trump hakkında haziranda iddianame hazırlanmıştı.

Bir ay sonra da Trump'ın, İran'a karşı muhtemel askeri saldırı planlarını hukuka aykırı bir şekilde elinde tutmasının da aralarında yer aldığı yeni suçlamaları içeren, öncekinin yerine geçen bir iddianame daha hazırlanmıştı.

Trump ve iki yardımcısı Waltine "Walt" Nauta ve Carlos De Oliveira, federal dedektiflere teslim edilebilecek güvenlik görüntülerini silmeye çalışmakla da suçlanıyor.

Eski ABD Başkanı, tıpkı yardımcıları gibi yasadışı herhangi bir şey yaptığını ve suçlamaları reddetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU