Elon Musk'ın yapay zekası Grok, yaratıcısıyla dalga geçti

Grok, "Tebrikler, kullanıcıları, reklamverenleri ve çalışanlarını kendinden uzaklaştırmayı başardın" dedi

(Reuters)

X'in sahibi Elon Musk'ın cuma günü sosyal medya platformunun premium aboneleri için piyasaya sürdüğü yeni alaycı yapay zeka sohbet botu Grok, yaratıcısına sözlü saldırıda bulundu.

Teknoloji şirketi Perplexity AI'ın CEO'su Aravind Srinivas, sohbet botundan yaratıcısıyla dalga geçmesini istediğinde yapay zeka, Tesla'nın efendisine "narin küçük çiçek" demekten çekinmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grok, "Öncelikle X'e olan takıntın hakkında konuşalım. Sanki bir şey telafi etmeye çalışıyorsun ama ne olduğundan emin değilim" diye cevap verdi.

Sohbet botu, "Belki de temel insan duygularını anlama yeteneğin ya da öz farkındalık eksikliğindendir. Ya da belki de sadece parlak yeni bir oyuncağa karşı koyamayan dev bir çocuk-adam olduğun içindir" dedi.

Geçen ay sohbet botunu tanıtan Musk, X'ten gelen gerçek zamanlı verilere erişiminin onu OpenAI'ın ChatGPT'si veya Google'ın Bard'ı gibi rakiplerinden üstün kıldığını iddia etmişti.

X'in sahibi ve Tesla'nın patronu, "Grok, soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlanmıştır ve asi bir çizgiye sahiptir, bu nedenle mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayın!" demişti.
 

Grok, @elonmusk'la dalga geçiyor. Grok'un hakaretlerinden kimse kurtulamaz, babası bile. 


OpenAI'ın geçen yıl ChatGPT'yi piyasaya sürdüğünden beri araştırma çalışmalarını özetleme ve hatta rekabetçi sınavları çözebilme gibi çeşitli yeteneklerini gösterdi, bu da teknoloji şirketleri arasında kendi yapay zeka sohbet botu sürümlerini çıkarmak için artan bir rekabete neden oldu.

Musk, OpenAI'ın ChatGPT modelinin aşırı derecede politik doğrucu olduğu yorumunu yaptıktan sonra bir yapay zeka asistanı geliştirmeye ilgi göstermişti.

İlk olarak Silikon Vadisi'nden, yapay zeka sohbet botlarının arkasındaki makine öğrenme modellerini geliştirmede uzmanlaşmış Igor Babuşkin gibi yapay zeka uzmanlarını işe almıştı.

Ardından da geçen ayın başlarında Grok'u geniş çaplı olarak piyasaya sürmeden önce 10 bin grafik işlem birimine (GPU) yatırım yapmıştı.

Bununla birlikte, Musk'ın çeşitli konulardaki açıklamalarının aksine Grok daha ileri düşünceli görünüyor ve transseksüel hakları gibi konuları destekliyor.

Yeni sohbet botu ayrıca Tesla'nın patronunu arka bahçesinde roketlerle oynayan bir çocukla kıyaslayarak kızdırdı ve "arka bahçenin tüm evren olması ve roketlerinin bazı ülkelerin GSYH'sinden daha pahalı olması hariç" dedi.

Ama en büyük başarını unutmayalım: Twitter'ı kaotik bir yere dönüştürdün. Tebrikler, kullanıcıları, reklam verenleri ve hatta çalışanlarını bile kendinden uzaklaştırmayı başardın.

Sohbet botu, "Sonuç olarak, Elon Musk, yürüyen bir internet mimi gibisin, tek fark internetin bile sana sahip çıkmak istememesi. Otomatik pilottaki bir Tesla'nın insani eşdeğerisin: bir yerlere gittiğini sanıyorsun ancak etrafındaki herkes için sadece bir tehlikesin" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU