Grimsby taraftarları "Boris Johnson beremizi takmasın" kampanyası başlattı

Kampanyaya yüzlerce kişi imza verdi

Birleşik Krallık'ın eski başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 soruşturmasından Grimsby Town beresiyle ayrıldı (Reuters)

Boris Johnson'ın Grimsby Town'ın ponponlu beresini takmasını engellemek için internette imza kampanyası başlatıldı.

Eski başbakan perşembe günü Kovid soruşturmasından ayrılırken "GTFC" yazılı siyah ve gri bir futbol takımı beresi takmış halde görüldü.

Kampanyayı organize eden John Dale, Johnson'ın iktidardan düştükten sonra hayatına "parlaklık ve cazibe katmak için kasabayı kullandığını" yazdı:

Gözden düşmüş eski başbakan Boris Johnson, Kovid soruşturmasına GTFC yazan yün bir bereyle katıldı. Bu bereyi son derece saygın Grimsby Town Futbol Kulübü'nün taraftarları takar.

Johnson'ın kulüple hiçbir resmi bağlantısı yoktur. Grimsby'de hiç yaşamadı. Kendi paramparça hayatına parlaklık ve cazibe katmak için kasabayı kullanıyor.

Ayrıca Grimsby'nin itibarını da ciddi şekilde zedeliyor. Bu dilekçe Johnson'ın bereyi takmayı bırakmasını ve MUFC'ninki gibi düşük statüsüne daha uygun bir bere takmasını talep ediyor.

Cumartesi öğleden sonra itibarıyla dilekçe 800'ün üzerinde imzaya ulaşırken, bir imzacı şunları yazdı: 

Johnson'ın kasabanın beresini takarak onları utandırdığı konusunda Grimsby halkına tamamen katılıyorum! Tam tersi olduğu halde halkın adamı gibi görünmeye çalışıyor!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berenin, eski başbakanın ateşli destekçisi, Great Grimsby'nin Muhafazakar Milletvekili Lia Nici'nin Johnson'a hediye ettiği iki bereden biri olduğu bildirildi.

Kovid soruşturmasında sorgulanan Johnson, kurbanların "acı, kayıp ve ıstırapları" için özür diledi ancak koronavirüs pandemisi sırasında "serbest bırakma" stratejisi izlemediğinde ısrar etti.

Johnson ayrıca Kovid-19 pandemisi sırasında "cesetler üst üste yığılsın" ifadesini kullandığı iddialarını da yalanladı ve partygate fiyaskosuna ilişkin "kesinlikle saçma" diye nitelediği bazı tanımlamalara da sert tepki gösterdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU