Akşener: Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz

"İki tarafın ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. Tankla da tüfekle de gelseler bize vız gelir tırıs gider"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Satın alma gücümüz AK Parti yüzünden düştü, kiralar AK Parti yüzünden patladı. Türk milleti AK Parti yüzünden fakirleşti. Ve tüm vahim hatalarının yanında sırf ekonomideki bu durum için bile AK Parti bu millete en azından telafi borçlu. O nedenle bir özür niteliği taşımalıdır, enflasyon altında ezilen milletimize son beş yılda kaybettiği refahı geri kazandırmalıdır. Buradan iktidara seslenmek istiyorum, hayatınızda bir kez olsun sorumluluk alın bir kez olsun devlet ciddiyetiyle hareket edin, bir kez olsun siz fedakârlık yapın. Önümüzde bütçe görüşmeleri var bir kez olsun saray için değil millet için bütçe yapın" dedi.

"Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor"

Kamuoyunda gündeme gelen sosyal medya fenomenleri hakkında başlatılan soruşturmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akşener şunları kaydetti:

Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların eurolu bigudilerini konuşuyor.  Yakın zamanda hapishaneden bana bir tweet atılabilir. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Yalnız ilginçtir para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Dolandıranlar dolandırılanlar konuşuluyor ama dolandırıcılığa yol verenler nedense hiç konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor.

"Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik"

Akşener konuşmasında ayrıca, "Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik. Medya operasyonlarıyla baskılarla iftiralarla tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükselik yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yerel yönetimleri rant kapısına indirgeyenlere , belediyeciliği, hizmet değil iktidar alanı olarak görenlere, kayıkçı kavgalarıyla milletimizi oyalayanlara karşı  anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık" ifadelerini kullandı.

"Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek"

Akşener, yerel seçimde ittifak konusunda da değindi.

"Bir taraf başka türlü hakaret ediyor öbür taraf başka türlü hakaret ediyor" diyen Akşener şöyle devam etti:

Otak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. İki gündür izliyorum, yok hiçbirinin birbirinden farkı. Belediyeleri siyasi rant mecrası görenler, milleti yolunacak kaz bilenler öfkeden düşmanlıktan beslenenler iki yüzlü bencilliklerini erdem diye pazarlayacaklar. Ama biz bu filmi daha önce gördük biz şerbetliyiz. O nedenle de tankla da tüfekle de gelseler bize vız gelir tırıs gider. Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU