HBO, yalanları ayyuka çıkan siyasetçinin filmini çekecek

35 yaşındaki Cumhuriyetçi, ABD Temsilciler Meclisi'nden ihraç edilen 6. üye olarak tarihe geçti

Seçim döneminde Yahudi olduğunu öne süren Santos'un Katolik olduğu da ortaya çıkmıştı (AP)

HBO Films, Cumhuriyetçi politikacı George Santos hakkında bir film geliştiriyor. 

Hollywood Reporter, Mark Chiusano'nun Santos'la ilgili yazdığı ve 28 Kasım'da piyasaya çıkan The Fabulist (Yalancı) adlı kitabın haklarını HBO Films'in satın aldığını duyurdu.

"Adli, karanlık ve komik bir bakış"

HBO'nun ödüllü dizileri Veep ve Succession'dan tanınan yapımcı Frank Rich'in filmi, Santos'un Kongre'ye seçilmesine yol açan New York'taki eşi benzeri görülmemiş kongre yarışına, "adli, karanlık ve komik bir bakış" olarak tanımlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film duyurusu, Santos'un 20 yılı aşkın süredir ihraç edilen ilk ABD Temsilciler Meclisi üyesi olmasından günler sonra geldi. Santos aynı zamanda meslektaşlarının ihraç ettiği 6. Temsilciler Meclisi üyesi olarak tarihe geçti.

Filmin senaryosunu Mike Makowsky yazacak ve Rich'le birlikte yürütücü yapımcılığını da üstlenecek. Yazar Chiusano ise danışman yapımcı olarak görev yapacak.

HBO, filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor: 

Film, Long Island'ın ruhu için savaşa dönüşen ve beklenmedik bir şekilde dünyanın en ünlü (ve şimdi gözden düşmüş) kongre üyesinin yolunu açan görünüşte önemsiz bir yerel yarışın hikayesini anlatıyor. Sistemi sömüren, gerçeğe savaş açan ve Amerikan Rüyası'na ulaşmak için ülkenin en zengin bölgelerinden birini dolandıran, hiçbir yerden gelmeyen bir adamın Gatsby benzeri yolculuğu.

Birbiri ardına skandallar

35 yaşındaki Santos yaklaşık bir yıl önce Washington'a geldiğinden beri kendisini çeşitli skandalların içinde buldu.

Seçildikten sonra Santos'un geçmişiyle ilgili çok sayıda yalan ve dolandırıcılık iddiası ortaya çıktı.

Santos'la ilgili tartışmalar, Kasım 2022'de Temsilciler Meclisi seçimini kazandıktan kısa bir süre sonra, New York Times'ın Wall Street kariyeri, üniversite diploması ve Yahudi soyuna sahip olduğu konusunda yalan söylediğini haber yapmasıyla başlamıştı. 

Kara para aklama, dolandırıcılık, sahte beyan

8 Kasım 2022'deki ara seçimlerde New York'tan ABD Kongresi'ne seçilen Cumhuriyetçi siyasetçi, kampanyası boyunca Baruch Koleji ve New York Üniversitesi'nden mezun olduğunu iddia etmişti. Ancak iki okul da bunun gerçek olmadığını açıklamıştı. 

Santos, ABD'de kara para aklama, kamu fonlarının çalınması, sahte beyanda bulunma ve elektronik dolandırıcılık gibi suçlarla 10 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Sonrasında Santos, 500 bin dolar kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU