Yerden yere vurulan korku filminin yönetmeni isyan etti

Meşhur serinin 9. filmi hem yerden yere vurulmuş hem de gişede çakılmıştı

1993 yapımı filmin başarısızlığı, serinin 2002'deki Jason X'e kadar sessizliğe bürünmesine neden olmuştu (New Line Cinema)

Jason: Cehenneme Git'in (Jason Goes to Hell: The Final Friday) yönetmeni Adam Marcus, kötü şöhretli devam filminin gösterime girmesinden yıllar sonra, karşılaştığı tepkileri anlattı.

Ne izleyiciler ne de eleştirmenler beğendi

Popüler 13. Cuma (Friday the 13th) serisinin 9. filminde meşhur katil Jason Voorhees, filmin açılışındaki ölümünün ardından kendini diriltmenin yollarını arayan kötücül bir ruh olarak geri dönmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John D. LeMay, Kane Hodder, Kari Keegan ve Steven Williams'ın rol aldığı devam filmi, vizyona girdiğinde hem izleyiciler hem de eleştirmenlerce kötü karşılanmıştı. 

Adam Marcus, Bloody Disgusting'e verdiği son röportajda filmin gösterime girdiği dönemde aldığı olumsuz tepkileri anlattı.

Jason: Cehenneme Git'i sevmeyen insanların "kudurmuş gibi" olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Marcus, "Onlar sıradan kinciler değil" diyerek ekledi:

Onlarla tanıştığınız andan itibaren silahları çekiyorlar. Eğer film çıktığında doğru yaştaysanız, ilk filmden beri bir Cuma hayranı değilseniz; bu insanlar Jason: Cehenneme Git'i sevme eğiliminde oluyor. Eğer benim yaşımdaysanız ve ilk filmden itibaren serinin çılgın bir hayranıysanız, aramızda bir sürü konuşma geçiyor. Çocukluklarını mahvetmişimdir ya da bana g** kanseri olmamı dilerler.

"Beni sinirlendiriyor"

Bu gibi yorumları düzenli olarak duyduğunu söyleyen Amerikalı yönetmen, "Herkesin bir fikri var" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu tür şeyler beni sinirlendiriyor, yalan söylemeyeceğim. İnsanların sıradan zorbalıklarının sanatçıları etkilemediğini düşünmeleri delilik. Günümüzün geri kalanında bunu yanımızda taşıyoruz.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'a göre Jason Cehenneme Git, 100 üzerinden yalnızca 15 gibi çok düşük bir puana sahip. 

Sadece 15,9 milyon hasılat yaptı

İzleyici ve eleştirmenler arasındaki fikir birliği filmin son derece başarısız olduğunu gösteriyor. 

Devam filminin aldığı eleştirel tepkiler gişedeki korkunç performansına da yansımış ve 3 milyon dolarlık bütçeyle çekilen korku, yalnızca 15,9 milyon dolar hasılat elde ederek serinin en kötü performans gösteren ikinci filmi olmuştu.  


Independent Türkçe, ScreenRant, Bloody Disgusting

DAHA FAZLA HABER OKU