Özgür Özel'den ittifak açıklaması: Tüm siyasi partileri güç birliğine davet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze konusunda çağrıda bulunan Özel, "Tek başına sınır kapısına gitmek yerine tüm siyasi partilerle oraya gitmeye davet ediyorum" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında "Tahir Elçi davası" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Davasıyı sürüncemede bırakıyorlar. Dinlenmesi gereken tanıklar dinlenmiyor. Deliller karartılması için bir el devreye girmişti. Bir grup arkadaşımız, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin davası için Diyarbakır'da. Sevgili Türkan Elçinin içinde yanan ateş elbette sönmeyecek. Ama sonuna kadar takipçisi olacağız. O eller yargılanana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

"Eğer CHP'li belediye seçerseniz sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak"

CHP'li belediyelerin sosyal yardımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel şunları kaydetti:

Geçtiğimiz hafta İBB altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bugünkü örneğim ABB'den. Neler yapmış sosyal belediyecilikle ilgili, neler gördük neler. Çocuklar üşümesin diye bir kampanya var 3 yıldır devam ediyor. Tam 200 bin aileye doğalgaz ve kömür desteği veriyorlar. Kışın en soğuk 3 ayında 500'er lira yatıyor, 600 lira gelecekse fatura 100 lira ödüyorlar. Evinde doğalgazı olmayana birer ton kömür veriliyor. Çocuklar protein alsın diye 2 yıldır süren 200 bin yoksul aileye bir kilo et veriliyor. Mansur Yavaş, 200 bin aileye yani koca bir koçu boynuzundan tutup götürüp, çocukları yesin diye verdi. 918 köye, beldeye Ankara Büyükşehir Belediyesi internet desteği veriyor. 12 bin 500 öğrenciye otobüs abonmanı, 105 bin çocuğa bayram harçlığı veriyor.

Eğer CHP'li belediye seçerseniz 2 yılda bir kurbanlık koç kadar etten, karne hediyesinden, ödeyemediğiniz sınav parasını ödemeye koşacak sıcacık bir sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımızda CHP'li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP'li belediyelere oy atmaya davet ediyorum. Ankara'yı parsel parsel satanlar değil güzel iyi dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık.

İttifak açıklaması

Özel, yerel seçim için siyasi partilere çağrıda bulunarak, "Bu belediyeleri sadece CHP'lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul'da, İstanbul İttifakı'yla, Ankara'da dürüst insanlar Başkent'i yönetsin diye destek aldık ve kazandık. Tüm siyasi partileri, güç birliğine davet ediyoruz" dedi. 

Gazze mesajı 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Gazze konusunda çağrıda bulunan Özel, "Çok millisiniz, çok yerlisiniz ya, Erdoğan tek başına sınır kapısına giderek orada bir şey yapmak yerine tüm siyasi partilerle oraya gitmeye ve orada gereken tavrı göstermeye seni davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşları

Özel, emekli maaşlarına artış yapılması konusunda şu açıklamalarda bulundu:

Emekliler açlıkla sınanıyorlar, 7 bin 500 TL'lik emekli maaşı mutlaka asgari ücret seviyesine çıkartılmalı. Önergemizi Meclis'te oylatacağız. Orada kalkan elleri göreceğiz. CHP, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için ellerini kaldıracak. AK Partilileri bugün milletimiz bir kez daha görecek. Plan Bütçe Komisyonumuz, bu 5 bin TL'nin bir kere değil her ay verilmesi için bir önerge hazırlıyor ve bunu da Meclis'in gündemine getireceğiz. Harç zamlarında yüzde 50, enflasyon oranında indirim yapılması şarttır. Diyor ki Erdoğan, 2 bin 500 TL'lik kira zammı 7 bin 500 TL olmuş, 'Sende vicdan var mı' diyor soruyor. Hatay Arsuz'da, Kuğu Park'taki konutların kirası 2 bin 500 TL'den, 18 bin liraya çıkartılmış. Şimdi Erdoğan'a soruyorum, sende vicdan var mı?

Bahçeli'ye yanıt: Yakıştıramadım 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında kendisine yönelik açıklamalarını eleştiren Özel şunları söyledi:

Bugün Devlet Bey, grup toplantısında sözlerimi eleştirmiş. Benim dediğim şu, Manisa'da hemşerilerimiz MHP'li bir belediye başkanını seçiyor. Mazbatasını alıp görevini yapıyor. Osmaniye'de de görev yapıyor. Ama Diyarbakır'da, Mardin'de, 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz buralara kayyım atıyorsunuz. Bu yüzden Kürtler bu ülkede daha az eşittir. Camiler ibadethane kabul ediliyor ama Alevilerin Cem evleri ibadethane sayılmıyor. Aleviler de bu ülkede daha az eşittir.

Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları sokağa çıkabilirler, Tayyip bey istesin Osmanlı Ocakları sokağa çıkabilir ama 1 Mayıs olur, sendikalar sokağa çıkamazlar. Bu ülkede muhalifler daha az eşittir Devlet Bey. Kendisi nazikçe telefon etti. Bugün diyor ki "bu soysuz iddia". O arkadaşları, o metni yazan arkadaşları Sinan Ateş'in de arkadaşları da çok iyi biliyor. O arkadaşlar bana soysuz demeye kalkıyorlarsa, Devlet bey, benim soyum Selanik'tir. Ayıptır söylemesi babamın babası üzerinden soyumuz 1880'lerde Üsküp'tedir. Soyumuz, Osmanlı'ya hizmet eden Makedonya'dır. Ben bu cümleyi ona yakıştıramadım. Devlet Bey'in çocuğu yok diye Tayyip Bey, "zürriyetsiz" demişti. Ben bunu hiç yakıştıramamıştım. Devlet Bey'in prompterina o ifadeyi yazanı, Devlet beye bizzat havale ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU