TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan "Ogün Samast'ın tahliyesi" ile ilgili açıklama

Ogün Samast'ın tahliyesi ile ilgili Kurtulmuş, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, parti ziyaretleri kapsamında bugün Saadet, CHP ve AK Parti'yi ziyaret etti. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile görüşen Kurtulmuş, ziyaretinin ardından açıklama basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Parti gruplarına yaptığı ziyaretler hakkında konuşan Kurtulmuş, "HEDEP  müsait  olmadığı için bugün  ziyaret edemedik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da ziyaretler devam edecek" dedi.

Can Atalay açıklaması

TİP Milletvekili Can Atalay hakkında yargı kararına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Türkiye anayasal hukuk devletidir. Bütün kurumların yetki ve sorumlulukları bellidir. Bu çerçevede de TBMM milli iradeniz tecelligahı olarak TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir. TBMM kendi gündemine hakimdir" ifadelerini kullandı.

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasındaki "yetki tartışmaları" ile ilgili ise Kurtulmuş şunları söyledi:

12 Eylül darbe anayasasının getirdiği sorunla karşı karşıyayız. Kurumlar arasında çelişkili içtihat farklılıklarını ortadan kaldıracak şekilde Türkiye'nin yeni bir anayasa çalışmasının da ne kadar zaruri olduğunu gösteren bir bireysel bir örnektir. Hiçbir önyargı içerisinde olmaksızın anayasa çalışmalarında yeni bir düzenleme anayasal değişikliğinin yapılması mümkün olur. Ben bu konuyu bu şekilde değerlendiriyorum.

Ogün Samast'ın tahliyesi

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesi ile ilgili ise Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

Mahkemenin nihayetinde verdiği bir karar var. Şartlı tahliye ile ilgili daha önce reddedilmiş olan bir durumla karşı karşıyayız. İnfaz sistemimizle ilgili belki yeni bir düzenlemeler lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ondan sonra da maalesef iyi hal dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor. Bunları kamuyoyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU