Suudi Arabistan-Afrika Zirvesi ekonomik zorlukları ele alma fırsatı sunuyor

Moritanya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Hüsnü, “ Suudi Arabistan ile ortaklık gıda güvencesini sağlıyor ve sürdürülebilir kalkınmayı destekliyor” dedi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Moritanya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Dr. Enver Hüsnü, 10 Kasım'da Riyad'da düzenlenen Suudi Arabistan-Afrika Zirvesi hakkında Şarku’l Avsat’a, “Bu zirve, ekonomik zorlukların üstesinden gelmek, ticareti kolaylaştırmak, yatırımı teşvik etmek ve Suudi Arabistan ile Afrika arasındaki ilişkileri ve iş birliğini geliştirmek için bir çığır açtı ve stratejik ortaklıkları güçlendirmeyi amaçlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Hüsnü’ye göre Suudi Arabistan-Afrika ortaklığından beklenen imalat, gıda güvencesi, sürdürülebilir kalkınma, ekonomik çeşitlendirme, tarımsal üretkenlik, çevre ve iklim gibi alanları içermesi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Hüsnü, “Bu ortaklık özellikle ana endüstrilere yatırımlar, teknoloji transferi ve sürdürülebilir tarımı desteklemek suretiyle, gıda güvencesi zorluklarına karşı mücadele edecek önlemleri içereceğine dair iyimserlik taşıyor. Bu ortaklık Afrika ülkelerinin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak ve Suudi Arabistan ile Afrika ülkeleri arasındaki karşılıklı menfaat ilişkisini güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Moritanya Başbakan Yardımcısı Dr. Enver Hüsnü, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan ile Moritanya arasında gelecekteki olası iş birliklerinin ekonomik, finans, turizm, teknoloji ve yenilenebilir enerji gibi farklı sektörleri içerebileceğini” belirtti.

Hüsnü, iki ülke arasındaki iş birliğinin yatırım fırsatları, ortak projeler ve bilgi paylaşımını içerebileceğini ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti. Ayrıca, ticaret, altyapı geliştirme ve kültürel değişim gibi alanlardaki girişimlerin Moritanya ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri artıracağını ve çeşitlendirilmiş, esnek bir ekonomik ilişkiyi teşvik edebileceğini söyledi.

Dr. Hüsnü ayrıca “Riyad'da düzenlenen zirvelerin, Gazze'deki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan diplomatik çabalara destek veren büyük bir uluslararası topluluğu temsil ettiğini, barışçıl çözümlere vurgu yaptığını ve diyalogun önemini vurguladığını” belirterek, “Bu zirve, uluslararası toplumu diplomatik müdahale konusunda teşvik ederek Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmektedir” şeklinde konuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU