Yönetmeni kült korku filminin finaliyle ilgili pişmanlığını açıkladı

Will Smith'in başrolde olduğu film, Richard Matheson'ın 1954 tarihli romanından uyarlanmıştı

2025'te gösterime girmesi planlanan Ben Efsaneyim 2'de Will Smith yerine Michael B. Jordan rol alacak (Warner Bros)

Ben Efsaneyim'in (I Am Legend) yönetmeni Francis Lawrence, filmin uyarlandğı romanın sonunu kullanmadığı için pişman olduğunu açıkladı. 

2007'de gösterime giren kıyamet sonrası korku filminde Will Smith, dünya nüfusunun büyük bölümünü Darkseeker diye adlandırdığı vampir benzeri yaratıklara dönüştüren bir salgının ardından New York'ta hayatta kalan son insan Robert Neville rolündeydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Richard Matheson'ın 1954 tarihli romanından uyarlanan filmin sonu tartışmalara yol açmıştı. Ben Efsaneyim'in alternatif sonuysa daha çok beğenilmişti.

Josh Horowitz'in Happy Sad Confused podcast'ine konuk olan Lawrence, romanının sonunu kullanmadığı için pişman olduğunu itiraf etti.

"Orijinal sonu elimizdeki iki sona da tercih ederim" diyen 52 yaşındaki Amerikalı yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Filmi, romandaki sonu yapabilecek şekilde inşa ederdim. Ancak harcanan parayla nedeniyle herkes nihilist bir şey yapmak konusunda gergindi. Ama geriye dönüp baktığımda herkesin The Last Man on Earth'ü izlemeye gittiğini ve keyif aldığını görüyorum. Nihilist sonlu Ben Efsaneyim'den de keyif alacaklarını hissediyorum.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Filmin yönetmen kurgusunda Neville, kendini deneyler yaparak virüse çare aradığı laboratuvarın kapalı bir bölümünde, dişi bir vampir denekle birlikte köşeye sıkışmış halde buluyordu.

Hayatta kalan Anna ve Ethan'a kaçmaları için zaman kazandırmak isteyen Neville, liderlerinin de aralarında bulunduğu bir grup Darkseeker'ı havaya uçurmak için bir el bombası kullanarak kendini feda etmişti. 

Ancak bu son, romanın tüm amacını gözden kaçırdığı gerekçesiyle çok eleştirilmişti.

Alternatif son nasıldı?

Filmin alternatif sonuysa, romana çok daha yakın görülmüştü. Bu sonda Neville, Darkseeker'ların liderinin sadece eşini kurtarmaya çalıştığını anlıyor ve kendini feda etmek yerine kapıyı açarak eşine gitmesine izin veriyordu.

Bu son, Neville'in Darkseeker'ların karmaşık insani duyguları olduğuna dikkat çekerken, geçmişte üzerlerinde yaptığı deneyler nedeniyle onların gözünde gerçek canavarın kendisi olduğunu fark etmesini sağlıyordu.

Kitapta ne oluyordu?

Romanın sonunda da Neville ölmek üzereyken, vampirler hakkında benzer bir farkındalığa varıyordu. Onları sürekli kaçırması ve üzerlerinde deneyler yapması nedeniyle gözlerindeki korkuyu görüyordu.

Neville'in son sözleriyse romana ve filme adını veren "Ben efsaneyim" oluyordu. Bu da vampir benzeri Darkseeker'ların gözünde bir canavar olarak efsaneleşeceğini bildiği anlamına geliyordu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Happy Sad Confused

DAHA FAZLA HABER OKU