Usta aktör, Netflix filmi için meşhur üçlemenin yönetmeniyle tekrar bir arada

Senaryoyu da Gladyatör'ün yazarı kaleme alacak

Amerikalı aktör, ilk Oscar'ını Edward Zwick imzalı Zafer'le (Glory) 1990'da kazanmıştı (Sony Entertainment)

Denzel Washington, Antik Roma hakkında yeni bir Netflix filmi için Adalet (The Equalizer) serisinin yönetmeni Antoine Fuqua'yla yeniden bir araya geliyor. 

6 filmde birlikte çalıştılar

Aktör ve yönetmen ilk kez 2001 yapımı İlk Gün'de (Training Day) birlikte çalışmış ve bu film Washington'a En İyi Erkek Oyuncu dalındaki ilk Oscar ödülünü kazandırmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili daha sonra 2009 yapımı Brooklyn'in Azizleri (Brooklyn's Finest), 2016 yapımı Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven) ve Adalet üçlemesinin tüm filmleri için yeniden bir araya geldi. 

Üçlemenin son filmi Adalet 3, eylülde gösterime girdiğinde hem eleştirmenlerin beğenisini kazandı hem de gişede başarılı olarak 187 milyon doların üzerinde hasılat yaptı.

Deadline'ın haberine göre, Adalet 3'ün gişede elde ettiği başarının ardından Washington ve Fuqua, bu kez bir Antik Roma destanı için yeniden bir araya geliyor. 

General Hannibal'ı canlandıracak

Filmle ilgili ilk bilgilere göre 68 yaşındaki Washington, Roma'ya bir filin üzerinde saldırmasıyla ünlü Kartacalı general Hannibal'ı canlandıracak. 

Henüz ismi belli olmayan Netflix filminin senaryosunu Ridley Scott'ın Gladyatör'ü (Gladiator) birlikte yazdığı ve üç kez Oscar'a aday gösterilen John Logan kaleme alacak. 

Netflix filmi, Hannibal'ın MÖ 218'de başlayıp 17 yıl süren İkinci Pön Savaşı sırasında Roma Cumhuriyeti'ne karşı komuta ettiği muharebeleri merkeze alacak.

"Ritmimiz müzik gibi"

58 yaşındaki Fuqua, IndieWire'a verdiği bir röportajda, İlk Gün'de Washington'la çalışmanın tüm kariyerini değiştirdiğini söylemişti:

Ritmimiz müzik gibi. Sanırım bunu tarif edebilmemin tek yolu, iki müzisyenin enstrümanları ellerine alıp çalmaya başlamaları ve müziğin akıp gitmesi gibi bir şey.

Washington, Ridley Scott'ın yönettiği Gladyatör'ün devam filminde de rol alıyor. 2024 kışında gösterime girmesi beklenen filmde Washington'a, Paul Mescal ve Pedro Pascal gibi isimler eşlik ediyor.


Independent Türkçe, IndieWire, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU