Ünlü havayolu şirketi neredeyse bedavaya bilet sattı

Yanlışlıkla satılan biletlerin iptal edilmeyeceği açıklandı

Şirketin merkezi, Çin'in Guangdong eyaletine bağlı Guangzhou kentinde bulunuyor (Reuters)

Çin'in yolcu taşımacılığında en büyük havayolu şirketi China Southern Airlines, teknik aksaklık nedeniyle çok ucuza sattığı biletleri iptal etmeyecek.

Söz konusu ucuza satışlar, çarşamba günü Çin'in yerel saatiyle akşam 8 civarında gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin'in popüler sosyal medya uygulaması Weibo'da kullanıcılar, China Southern'in cep telefonu uygulamasında Çengdu'ya uçuşların gidiş-dönüş fiyatının 10 ila 30 yuana kadar (40 ila 120 TL civarı) ucuzladığını paylaştı.

Ülkenin güneybatısında yer alan Çengdu'dan başkent Pekin'e uçuşlar genelde 570 ila 1970 TL civarından satışa sunuluyor. Fakat o akşam biletlerin yaklaşık 40 liraya kesildiği görüldü.

Bu fiyatlar aynı zamanda diğer popüler bilet satış sitelerindeki fiyatlara da yaklaşık iki saat boyunca yansıdı.

Şirket perşembe günü yaptığı açıklamada, çarşamba akşamı uygulamalarda ve bazı sitelerde meydana gelen teknik arıza nedeniyle aşırı ucuza kesilen biletlerin iptal olmayacağını açıkladı.

Şirket, biletlerin ücretinin ödenmiş ve kişinin adına düzenlenmiş olması şartıyla normal bir şekilde kullanılabileceğini aktardı.

Herkes onlar kadar kadar şanslı değil

Nisan'da Japon havayolu şirketi All Nippon Airways'ten bazı yolcular, gidiş dönüş 10 bin dolar (285 bin TL civarı) değerindeki business class uçak biletlerini sadece 300 (8500 TL civarı) dolara satın almışlardı.

Daha sonra biletlerin kur çevirme hatasından dolayı bu kadar ucuza satıldığı anlaşılmıştı.

Fakat Japon havayolu şirketi yaptığı açıklamada, biletlerin iptal edileceğini ve ücretlerin geri ödeneceğini ifade etmişti.


Independent Türkçe, CNN, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU