Usta yönetmenin Netflix'te vizyona giren son filmi çok beğenildi

Dünya prömiyerinde dakikalarca ayakta alkışlanmıştı

Fassbender’ın canlandırdığı suikastçının gerçek kimliği hiçbir zaman açıklanmıyor (Netflix)

Yönetmen David Fincher, Netflix'te dün vizyona giren The Killer'la eleştirmenlerin beğenisini topladı.

Başrolünde İrlandalı aktör Michael Fassbender'ın yer aldığı The Killer, Alexis Nolent'ın kaleme alıp Luc Jacamon'ın çizdiği aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlandı.

Fincher'ın son gerilim filminde 46 yaşındaki oyuncu Fassbender'ın yanı sıra, Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte ve Tilda Swinton gibi isimler de yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Killer'da soğukkanlı, acımasız ve adı açıklanmayan bir suikastçının, başarısız olduğu bir görevin ardından kendisini cezalandırmaya çalışan işverene karşı intikam yolculuğu anlatılıyor.

Paris'te başlayan hikaye, Dominik Cumhuriyeti'nden ABD'ye geniş bir coğrafyaya uzanıyor ve Fassbender, her havalimanında farklı bir kimlikle kendini tanıtıyor.

İlk günden yüksek puanın sahibi oldu

Film, vizyona girmesinin ardından eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 86 gibi bir puan alarak eleştirmenlerin takdirini topladı.

Rotten Tomatoes'da aldığı bu puanla birlikte The Killer, Netflix'in 2023'te vizyona giren orijinal gerilim yapımları arasında ilk sıralara yerleşti.

61 yaşındaki yönetmen, son yapımına gelen ilk övgüleri Venedik'te almıştı.

Dünya prömiyerini 3 Eylül'de Venedik Film Festivali'nde yapan The Killer, 6 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Dövüş Kulübü (Fight Club), Yedi (Se7en), Kayıp Kız (Gone Girl), Zodiac gibi yapımların yönetmen koltuğunda oturan Fincher'ın titiz ve mükemmeliyetçi olduğu biliniyor.

Eleştirmenler, mükemmeliyetçi bir seri katilin hikayesini anlatan filmde Fincher'ın titizliğinin hissedildiğini ifade ediyor.

Netflix için başka projeler gelebilir

The Killer, başarılı yönetmenin Netflix'e yaptığı ilk yapım değil. Daha önce de Fincher, Oscar ödüllü Gary Oldman ve Amanda Seyfried başrolde olduğu Mank filmi ve 2 sezon süren suç drama dizisi Mindhunter'la platformda yer almıştı.

ABD'li film yapımcısı ve Netflix Film'in yöneticisi Scott Stuber, Collider'a yaptığı açıklamada, Fincher'la çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Independent Türkçe, Collider, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU