Trump dolandırıcılık davasına bakan yargıcın "üstsüz fotoğraflarını paylaştı"

Eski ABD Başkanı, Truth Social adlı platformundan artık silinmiş olan paylaşımında The Gateway Pundit'teki bir makalenin bağlantısını paylaştı

(Reuters)

Donald Trump'ın kamuoyunca bilinen ve New York'ta görülen sivil dolandırıcılık davasına bakan yargıca yönelik son saldırısı tuhaf bir hal alırken eski ABD Başkanı, 74 yaşındaki Arthur Engoron'un üstsüz fotoğrafları olduğu gibi görünen görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Trump, Truth Social adlı platformunda artık silinmiş olan bir gönderide, The Gateway Pundit'te yayımlanan ve birinde Engoron'un spor salonunda çekilmiş, diğerindeyse de bir adamın çıplak gövdesini gösteren iki fotoğrafın yer aldığı makalenin linkini paylaştı.

The Independent fotoğrafların doğruluğunu teyit edememiş olsa da, ikinci fotoğraf Engoron'un editörlüğünü yaptığı Wheatley Okulu Mezunlar Derneği'nin bir mezun bülteninde yer almış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bültenin diğer baskılarında da benzer fotoğraflar yer almış ancak bunların da Engoron'a ait olduğu doğrulanamadı.

Trump tarafından paylaşılan makalenin başlığında (eski başkanın mahkeme salonundaki söylemlerinden bazılarını yineleyerek) "akli dengesi yerinde olmayan" yargıcın "kontrolündeki lise mezunları bültenine yarı çıplak fotoğraflarını gönderdiği iddiasıyla inceleme altında olduğu" iddia ediliyordu.

New York'taki duruşmalar devam ederken, Engoron mahkemede Trump ve avukatlarıyla çatışmaya devam ediyor. Eski başkan, iş imparatorluğundaki bazı mülklerin değerini muazzam ölçüde şişirmekle suçlanıyor.

Pazartesi günü kendi ifadesi sırasında Trump, Engoron'u kendisine "sahtekar" demekle suçlayarak birçok kez hakaret etti.

Yargıca bakmadan şunları söyledi:

Benim aleyhime karar verdiniz ve benim bir sahtekar olduğumu söylediniz. O bana sahtekar dedi ve benim hakkımda hiçbir şey bilmiyordu.

Mülke doğru değer biçmeyen kişi o. Mülkünün değeri 50 ila 100 kat daha fazla olan bir adama nasıl dolandırıcı dersiniz... Bu yaptığınız korkunç bir şey.

Engoron daha önce Trump'ın avukatlarını "Müvekkilinizi kontrol edin" diyerek uyarıp şöyle demişti:

Bu insanlar onun söyleyeceklerini dinlemek için burada değiller. O, soruları yanıtlamak için burada.

Eski Başkan daha önce de Yargıç Engoron tarafından konulan yayın yasağını ihlal ettiği için 15 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU