Ukrayna istihbaratından Rus yanlısı yetkiliye bombalı suikast

"Terörist Rusya'ya hizmet edenler benzer cezalarla karşılaşacak"

Filiponenko'yu öldüren bombanın kullandığı aracın altına yerleştirildiği açıklandı (AP)

Ukrayna askeri istihbarat servisi, Rusya işgali altındaki Luhansk bölgesindeki bağımsızlık yanlısı yönetimin üst düzey isimlerinden Mikhail Filiponenko'nun öldürüldüğünü açıkladı.

Bir dönem, tek taraflı ilan edilen Luhansk Halk Cumhuriyeti ordusunun başında bulunan Filiponenko, son olarak Kremlin'in desteklediği mecliste milletvekili olarak görev yapıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filiponenko, 2014'ten bu yana Rusya yanlısı bağımsızlıkçı yönetimde aktif rol oynuyordu.

Hem Ukraynalı hem de Rus yetkililer, Filiponenko'nun çarşamba sabahı arabasına konulan bomba nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ukrayna askeri istihbarat servisi bombalı saldırıyı üstlenirken, yapılan açıklamada "Terörist Rusya'ya hizmet edenler benzer cezalarla karşılaşacak" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Filiponenko'ya düzenlenen suikastın "direniş hareketinin temsilcileriyle" birlikte gerçekleştirildiği belirtildi.

Ukrayna istihbaratının açıklamasında, Filiponenko'nun Luhansk'taki savaş esirlerine uygulanan işkencelerin sorumlularından biri olduğu ve bizzat bu işkencelere katıldığı öne sürüldü.

Filiponenko'nun ev adresinin paylaşıldığı açıklamada, "Tüm hainlerin ev adresleri ve Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde terörist Rusya'ya hizmet ettikleri yerler biliniyor. Ukrayna Savunma İstihbaratı tüm savaş suçlularının ve işbirlikçilerin adil şekilde cezalandırılacağını bildirir!" ifadeleri kullanıldı.

Mayısta Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin içişleri bakanı Igor Kornet'e yönelik suikast girişimi düzenlenmiş, bombalı saldırıda Kornet ağır yaralanmıştı.

2014'ten itibaren Rus yanlısı grupların kontrolüne geçen Luhansk bölgesi, geçen yıl eylülde Rusya tarafından tek taraflı olarak ilhak edilmişti.  


Independent Türkçe, CNN, Politico

DAHA FAZLA HABER OKU