Game of Thrones'un yönetmeni tartışma yaratan diziyi savundu

Hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin çok sevdiği dizi son iki sezonda ciddi darbeler almıştı

Emilia Clarke'ın Daenerys Targaryen'i canlandırdığı dizi, yayımlandığı dönemde 59 Emmy kazanmıştı (HBO)

Game of Thrones'un yönetmenlerinden biri olan Matt Shakman, yeni bir röportajda dizinin tartışma yaratan son sezonunu ele aldı.

Dünya çapında hit oldu

Usta yazar George R.R. Martin'in beğenilen fantastik romanlarından uyarlanan Game of Thrones, ilk olarak 2011'de izleyiciyle buluşmuştu.

David Benioff ve D.B. Weiss'ın dizi sorumlusu görevini üstlendiği HBO yapımı, dünya çapında büyük bir hit olmuştu.

Dizi, 2019'da ekranlara gelen 8. sezonuyla sona ermiş ancak izleyiciler, Game of Thrones'un son bölümlerini pek de iyi karşılamamıştı.

Tartışmalı sezonu savundu

Sevilen komedi It's Always Sunny in Philadelphia'nın çoğu bölümünü yönetmesiyle tanınan ve Monarch'ın yürütücü yapımcılarından biri olan Matt Shakman, Game of Thrones'un 7. sezonunda da iki bölüme imza atmıştı.

Shakman, Inverse'e verdiği yeni röportajda, Game of Thrones'un tartışmalı 8. sezonunu ele aldı. 

48 yaşındaki ünlü yönetmen sadece dizinin kendisini değil, Benioff ve Weiss'ı da savundu.

"Bence bu adamlar harika" diyerek söze başlayan Amerikalı sinemacı, Benioff ve Weiss'ın anlatmak istediklerini anlattığını söyledi:

Bence anlatmak istedikleri hikayeyi anlatmayı tamamladılar. Bunun fikir ayrılıkları yarattığını biliyorum ama daha iyi bir şey yapabileceklerine dair hiçbir şey söylemek istemem.

2011'deki prömiyerinden bu yana istikrarlı bir şekilde ivme kazanan Game of Thrones, Westeros'un Demir Tahtı'nın kontrolü için savaşan geniş ve çeşitli bir karakter grubunu takip ederek, televizyondaki en popüler dizilerden biri haline gelmişti.

Bölüm sayısı azaltıldı

Dizi sadece izleyiciler arasında popüler olmakla kalmadı. Eleştirmenler de bu kadar çok karakteri ve hikayeyi dengeleme becerisi nedeniyle HBO yapımını övdü. Ancak bu denge 7. ve özellikle de 8. sezonda bazı ciddi darbeler aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Game of Thrones 8. sezon eleştirilerinin önemli bir kaynağı, bölüm sayısının azaltılmış olmasından kaynaklandı. 

Normal bir sezon 10 bölüm sürerken, 7. sezon sadece 7 bölüm, 8. sezonsa yalnızca 6 bölümdü. 

Bu da, bazıları birinci sezonda kurgulanmış geniş hikaye ve karakter gelişimlerinin çok hızlı bir şekilde tamamlanması anlamına geliyordu.

Örneğin uzun süredir gerçek tehdit olarak gösterilen Ak Gezenler'in istilası, tek bir bölümde tamamlandı.

Bölüm sayısının azalması, Emilia Clarke'ın canlandırdığı Danaerys Targaryen'in, masum sivillerin katledilmesini de içeren "Deli Kraliçe"ye dönüşümünün sarsıcı bir hızla gerçekleşmesine de neden oldu. 

Tüm bunlar, hem hayranların hem de eleştirmenlerin çok sevdiği dizinin son iki sezonunun aceleye getirildiğini düşündürdü.


Independent Türkçe, Inverse, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU