Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Gazzeli kadınlar için Sultanahmet’te

Çeşitli sivil toplum kuruluşuna üye çok sayıda kadın, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepkilerini dile getirmek için Sultanahmet Meydanı'nda bir araya geldi

Sultanahmet’ten Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana devam eden Gazze savaşına Türkiye’de ve dünyada tepkiler sürüyor.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi’nin, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Sultanahmet Meydanı'nda başlattığı 15 günlük nöbetteyiz oturma eylemi 8'nci gününde devam ediyor

74 sivil toplum kuruluşuna (STK) üye çok sayıda kadın, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepkilerini dile getirmek için Sultanahmet Meydanı'nda bir araya geldi.

İlk etabı Eminönü Meydanı’nda gerçekleştirilen ve üç gün boyunca devam eden oturma eylemi, 74 sivil 1 Kasım’dan bu yana eylemini Sultanahmet Meydanı’nda 12.00-17.00 arasında sürdürülüyor.

Türkiye’de bulunan STK’ların kadın temsilcileri, Gazzeli kadın ve çocuklar için Sultanahmet Meydanı’daki eyleme yoğun katılım sağlıyor.


Sümeyye Erdoğan: Bu zulüm karşısında sessiz kalamayız

KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Filistin’e destek için oturma eylemine katıldı. 

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Filistin'e Gazze'ye yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını belirterek bütün dünyanın ayakta olduğunu söyledi.

İsrail bir aydır bütün insani değerleri, bütün uluslararası hukuku çiğneyerek masum insanları katletmeye devam ettiğine dikkati çeken Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Bir ay içinde 10 binden fazla masum insan ne yazık ki katledildi ve ne yazık ki bu sayı her gün artıyor. Şu açık ki İsrail’in tek amacı Filistinlilerin Gazze’den çıkarılması ve kendilerinin o topraklara yerleşmesi. Bu uğurda masum canı almanın, insanları katletmenin onlar için hiç sorun olmadığını birçok İsrailli politikacı defaatle açık açık ifade etti. Bizler halklar ve sivil toplum örgütleri olarak bu zulüm karşısında sessiz kalamayız. Şu an hepiniz haberlerde izliyorsunuz, tüm dünyada milyonlarca insan ayakta. Bütün dünyada insanlar Filistinlilerin özgürlüğü için haykırıyor. Bizim sivil toplum gönüllüleri olarak üzerimize düşen, eylemlerimizle, boykotlarımızla, dualarımızla elimizden ne geliyorsa yaparak, birlik olarak, beraberlik halinde Filistin’in yanında olduğumuzu göstermek ve İsrail’in zulmüne karşı durmak" dedi.
 


"İyi insanlar, kötülerden daha üstün olmak zorunda"

Gençlerin kendisine "Ne yapabiliriz" diye sorduğunu söyleyen Erdoğan, verdiği tavsiyeyi şu sözleerle ifade etti:

Arkadaşlar, alanınız her neyse, ne konuda beceriniz, çalışmanız varsa, o alanda çok iyi olun, üretin, üretmeye devam edin. Çünkü iyi insanlar, kötülerle mücadele edebilmek için kötülerden daha üstün, daha liyakatli olmak zorunda. Bizler, her zaman dünyada nerede bir mazlum varsa onun yanında olmuş, hakkı savunmuş bir ülke olarak Türkiye’nin de bağımsızlığı, güçlü olması, bizlerin çok çalışmasına, üretmesine bağlı.


Döğücü: Dünyanın vicdanını uyandırmaya devam edeceğiz

Eyleme katılarak destek veren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, "Kadınlar bu tür eylemleri çok iyi biliyor, gayet iyi başarıyorlar. Çünkü vicdanlarının sesini dinliyorlar. Herhangi bir güce göre hareket etmiyor, doğru olanın peşinden gidiyorlar. Ben tüm bu duyarlı kadınlarımızı gönülden tebrik ediyor, destekliyorum. Biz sonuna kadar Filistinli kadın ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyanın vicdanını uyandırmaya devam edeceğiz" dedi.


"75 yıllık bir işgalin büyüttüğü çocukları"

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Sevim Zehra Can Kaya da "Bizler aslında 75 yıllık bir işgalin büyüttüğü çocuklarız. İsrail işgaline karşı mücadele vererek büyümüş bir nesiliz. Ama maalesef İsrail’in işgali, vahşeti bitmiyor ve 7 Ekim’den bu yana çok daha büyük bir vahşete tanıklık ediyoruz. Savaş hukuku, insanlık hukukunun hiçbir şekilde gözetilmediği büyük bir vahşet yaşanıyor Filistin topraklarında. Çocuklar ve kadınlar ölüyor. Bizler de İsrail’in işgaline karşı gelen dünyadaki bütün halklarla birlikte bugün Sultanahmet Meydanı’ndayız" diye konuştu.

Kadınlar, ellerinde "Gazze'de soykırım var", "Çocuklar katlediliyor" ve "Filistin’e destek için sen de 5 dakika otur" yazılı Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice dövizler taşıdı.

Oturma eyleminde Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Gazze'de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU