Stephen King'ten Georgia temsilcisi Greene'e İsrail tepkisi: "Kafayı mı yedin?"

MAGA (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) destekçisi Cumhuriyetçi, İsrail'le Hamas arasındaki savaşa "tek bir Amerikan doları bile harcanmadığını" söyledi

(Reuters)

Korku yazarı Stephen King, İsrail'le Hamas arasındaki savaş hakkında yanlış bilgiler paylaştığı için ABD Temsilciler Meclisi üyesi Marjorie Taylor Greene'i hedef aldı.

Georgia temsilcisi Taylor Greene, eskiden Twitter olarak bilinen X'te pazar günü "İsrail, binlerce masum insanın öldürüldüğü acımasız saldırıya uğradıktan sonra Hamas'la olan savaşında kelimenin tam anlamıyla hakim durumda ve bu savaşa henüz tek bir Amerikan doları harcanmadı" diye yazdı.

"Sadece bunu bir düşünün."

Bunun üzerine King, “Kafayı mı yedin? Onlarca yıldır onlara yardım ve silah sağlıyoruz" dedi.

ABD, II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana İsrail'e milyarlarca dolarlık yardım gönderdi. ABD halen İsrail ordusunu güçlendirmek için yılda en az 3,8 milyar dolar harcıyor.

Geçen hafta Temsilciler Meclisi'nin yeni Başkanı Mike Johnson, savaşta İsrail'e 14,5 milyar dolarlık ek yardım sağlanmasını onayladı. Tasarının ABD Senatosu'nda kabul edilmemesi bekleniyor ve Başkan Joe Biden yasayı veto edeceğini söyledi.

 

 

Taylor Greene, Temsilciler Meclisi'nde tasarıya karşı oy kullanan iki Cumhuriyetçi meclis üyelerinden biriydi. Diğeri Kentuckyli kongre üyesi Thomas Massie'ydi.

Bu hamle sürpriz değildi. Taylor Greene ekim ayında hem İsrail hem de Ukrayna'ya yönelik tüm yardım paketlerine karşı çıkacağını söylemişti.

MAGA destekçisi Cumhuriyetçi, X'te "Birleşik Devletler yönetiminin Amerikalıların zar zor kazandığı dolarlardan alınan vergileri kendi ülkemize harcamaya odaklanması ve dünyanın geri kalanına DEĞİL Amerikan halkına hizmet etmesi gerekiyor" yazmıştı.
 

Marjorie Taylor Greene
Temsilci Marjorie Taylor Greene, 24 Ağustos 2023'te Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde eski Başkan Donald Trump'ın Fulton County Hapishanesi'nin önüne gelişini beklerken medyaya konuşmak için gelmişti (AFP)


Savaş, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği ve çoğu sivil yaklaşık 1400 kişinin ölmesiyle sonuçlanan bir dizi sürpriz saldırıyla başladı. Saldırının ardından İsrail, Filistin'deki terör örgütüne karşı savaş ilan etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazze Sağlık Bakanlığı pazartesi günü, çatışmalarda şu ana kadar yaklaşık 10 bin Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler savaşı "yaşanan bir felaket" ve "insanlık krizi" diye niteledi.

Kongre Araştırma Servisi'ne göre İsrail, Filistin'le arasındaki çatışmanın başladığı 1948'den, yani ülkenin kuruluşundan bu yana ABD dış yardımlarının en büyük kümülatif alıcısı.

İsrail'in ABD'den toplam 150 milyar dolar fon aldığı tahmin ediliyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU