Karamollaoğlu: Diğer ülkelerin başbakanları cumhurbaşkanları Tel Aviv’e gidiyor ama bizler Gazze’ye gidemiyoruz

Karamollaoğlu, “İşte batının iki yüzlülüğü işte İslam ülkelerinin acizliği, işte Türkiye’nin hali pür melali” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar hakkında değerlendirme yapan Karamollaoğlu, “. Bütün dünya bu katliamlar karşısında sustu, susmaya da devam ediyor. Diğer ülkelerin başbakanları cumhurbaşkanları Tel Aviv’e gidiyor ama bizler Gazze’ye gidemiyoruz. İşte batının iki yüzlülüğü işte İslam ülkelerinin acizliği, işte Türkiye’nin hali pür melali. Bir halk göz göre göre soykırımına uğratılıyor. İster istemez içimizden ‘sizin yere batsın sizin insan hakları ve demokrasi söylemleriniz, yere batsın normalleşme süreçleriniz, yere batsın sizin reel politik anlayışınız’ demek geliyor” dedi

 “İktidara sesleniyorum. Herkes bilsin ki borç alan emir alır. ‘Kendi ihtiyaçlarını üretmeyen başkasına muhtaç hale gelir’ dedik anlamadılar. ‘Mavi Marmara ihmal edilerek maddi kalkınma mümkün değil’ dedik onu bile kendileri ortaya atmış olmasına rağmen anlatamadık. Bugün gelinen nokta ortada sadece kınamayla mitingle kınamayla durumu kurtarmaya çalışıyor arkadaşlarımız” diye konuşan Karamollaoğlu özetle şunları söyledi:

Açlık sınırının 13 bin lirayı, yoksulluk sınırının da 44 bin lirayı geçtiği, buna karşılık emeklinin sadece 7 bin 500 asgari ücretlinin ise 11 bin 400 liraya mahkum edildiği bir ülkenin dış politikası etkili olamaz. Daha maalesef KYK yurtlarındaki asansörlerin güvenliğini bile sağlayamayan bir ülkenin mazlumlara güven vermesi mümkün değildir. Eğri oturup doğru konuşalım, kendi ülkesinde adaleti tesisi edemeyenlerin, başka ülkelerde yaşanan adaletsizliklere karşı söylediği cümlelere kimse itibar etmez. Sırf gazetecilik yapıyor diye gazetecileri tutuklarsanız, tutuksuz yargılama esasken tutuklu yargılamayı bir norm haline getirirseniz kimse sizin sözlerinizi dikkate almaz.

Bizim iktidara dönek eleştirilerimiz sadece bugüne dair değildir. Dünden bugüne yapılan yanlışların bugün bizi getirdiği noktayadır bizim itirazımız. Dünden bugüne satılan fabrikalaradır bizim itirazımız. Irak’a binlerce sortinin bizim topraklarımız üzerinden yapılmış olmasınadır bizim tepkimiz. Kurduğumuz cümlelerin tonunu belirleyen husus, 21 yıldır BOP’un adım adım uygulanışı ve eş başkan olarak buna ya ortak olmuş ya da olmasınadır bizim itirazımız. İsraf, rüşvet ve yolsuzluk düzeninin ülkemizi getirdiği noktayı biliyoruz. İşte 21 yıldır yükselttiğimiz itirazımızın temel sebebi bunlardır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU