Eski Birleşik Krallık ve Avustralya liderlerinden İsrail'e sürpriz ziyaret

Boris Johnson habersiz yaptığı ziyarette Hamas'ın elindeki rehinelerin yakınlarıyla görüşecek

Avustralya'nın eski Başbakanı Scott Morrison, Knesset mensubu Danny Danon ve Boris Johnson'la birlikte (Twitter)

Gazze'deki yoğun çatışmalar sürerken Boris Johnson "dayanışma ve desteğini sunmak" üzere İsrail'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eski Birleşik Krallık (BK) Başbakanı'nın sözcüsü, ziyarette Johnson'a eski Avustralya Başbakanı Scott Morrison'ın eşlik ettiğini doğruladı.

Johnson'ın, 7 Ekim'deki ölümcül saldırıdan bu yana Hamas savaşçılarının tünellerde tuttuğu İsraillilerin yakınlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Eski BK Başbakanı, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve savaş için çağrılan İsrail asıllı Britanyalı yedek askerlerle de görüşecek.

Eski BK Başbakanı'nın bir sözcüsü şöyle dedi:

Eski BK Başbakanı Boris Johnson ve eski Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 7 Ekim'de meydana gelen korkunç terör saldırılarının ardından İsrail'e dayanışma ve desteklerini sunmak üzere İsrail'e ortak bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Johnson ve Morrison İsrail'e pazar günü vardı. Her ikisi de görevdeyken İsrail'i destekleyen eski liderler, Hamas'ın 7 Ekim'deki şiddetli saldırısında yerle bir olan, Gazze'nin güney sınırındaki kasabaları da gezmeyi planıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail'in eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve Likud milletvekili Danny Danon ziyarete ev sahipliği yapıyor.

Sydney Morning Herald'ın haberine göre Morrison, "İsrail halkı, devleti ve dünya genelindeki Yahudi toplumuyla dayanışmanın göstergesi olarak eski BK Başbakanı Johnson'la birlikte İsrail'e gelme fırsatı bulduğu için minnettar olduğunu" söyledi.

Eski Avustralya Başbakanı şöyle dedi:

Bölgede neler olduğunu ilk elden anlamak, kaybedilenleri onurlandırmak, acı çekenlere ve halihazırda bu korkunç çatışmaya dahil olanlara destek göstermek ve nasıl ilerleneceğini tartışmak için bir fırsat bu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU