İsrail’e göre insani ateşkes, rehinelerin serbest bırakılmasına bağlı

Netanyahu, 249 rehinenin serbest bırakılmadığı sürece Gazze'de herhangi bir insani molayı kabul etmeyeceğini bildirdi

İsrail'in dün Gazze'deki Şifa Hastanesi girişindeki konvoya düzenlediği saldırı sonucu hasar gören ambulanslardan biri / Fotoğraf: Reuters

Hamas ve İsrail askerleri arasında Gazze Şeridi’nin çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, Tel Aviv Washington'un Gazze Şeridi'nde devam eden savaşta “insani mola” uygulama çabalarına son verdi ve bunu kabul etmek için Hamas’ın elindeki esirleri serbest bırakmasını şart koştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e, İsrail'in  son resmi rakama göre 249 rehinenin serbest bırakılmadığı sürece Gazze'de herhangi bir insani molayı kabul etmeyeceğini bildirdi. Hamas esirlerden bazılarının İsrail’in Gazze’yi bombalamasıyla öldüğünü açıklamıştı. Netanyahu, Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından, “Tüm gücümüzle saldırıya devam edeceğimizi açıkça belirttim. Rehinelerimizin serbest bırakılmasını içermeyen her türlü molayı reddediyoruz” dedi.

Diğer yandan  Netanyahu ile Gazze'de "insani mola" konusunu görüştüğünü belirten Blinken, “Tüm bu çabaların, insani ateşkes ve sivillerin güvenliğini artıran, insani yardımın daha etkili ve sürdürülebilir şekilde ulaştırılmasına olanak tanıyan sahadaki düzenlemeler yoluyla kolaylaştırılacağına inanıyoruz. Bu aynı zamanda rehinelerin serbest bırakılması için daha iyi bir ortam yaratmanın da yolu” şeklinde konuştu. Blinken, diğer açıklamalarında İsrail'in güvenliğine giden tek yolun iki devletli çözüm seçeneğinden geçtiğini vurguladı.

Bu bağlamda İsrail güçleri kuzeyden ve güneyden birden fazla cephe açarak Gazze Şeridi’nin dış mahallelere ulaştı. Hamas savaşçıları ile ileri güçler arasında, bazıları yüz yüze gerçekleşen şiddetli çatışmalar kaydedildi. Çatışmalara, Gazze'de geniş alanları bombalamaya devam eden İsrail uçakları da eşlik etti.

İsrail, yerinden edilmiş insanlardan ve yaralılardan oluşan bir konvoyu, ambulansları ve hastanelerin çevresini hedef alarak daha fazla can kaybına neden oldu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU