Tom Cruise'un aksiyon dolu filmi Biden'a "ilham vermiş"

Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı'nın "etkilendiğini ve telaşlandığını" söyledi

Görevimiz Tehlike 7, 300 milyon dolarlık dev bütçesine karşılık dünya çapında 567,5 milyon dolar hasılat elde etmişti (Paramount)

Tom Cruise, gişe canavarı filmleriyle sinemayı kurtarmaya çalışırken bir yandan da Amerika Birleşik Devletleri'ni mi kurtaracak?

ABD Başkanı Joe Biden, yapay zeka geliştiricilerinin güvenlik sonuçlarını ABD hükümetiyle paylaşmasını gerektiren başkanlık emrini önceki gün imzalamıştı.

"En önemli adım"

Beyaz Saray bu adımı, "Yapay zeka güvenliği alanını geliştirmek için herhangi bir hükümetin şimdiye kadar attığı en önemli adım" diye duyurmuştu.

Tom Cruise'un başrolde olduğu Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ün (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), ABD Başkanı Biden'a yapay zeka içeren yeni güvenlik önlemleri için idari emir çıkarması konusunda ilham verdiği iddia ediliyor.

"Endişelenecek çok şey gördü"

Associated Press'e konuşan Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bruce Reed, Biden'ın Christopher McQuarrie'nin yönettiği filmi izledikten sonra yapay zeka tehditleri konusunda daha fazla endişe duymaya başladığını ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reed, "yapay zekayla ilgili nelerin yanlış gidebileceği konusunda endişelenecek çok şey gördüğünü" söyledi.

Görevimiz Tehlike serisinin 7. filmi, Cruise'un canlandırdığı Ethan Hunt'ın uluslararası ölçekte mümkün olan her güvenlik programına sızan bilinçli bir yapay zeka programıyla mücadelesini konu alıyor.

Hem Reed hem de Biden, filmi Washington'ın 100 km kuzeybatısındaki Catoctin Dağ Parkı arazisinde bulunan ve ABD başkanlarının dinlenmek için gittiği Camp David'de izledi.

"Etkilendi ve telaşlandı"

Reed ayrıca Biden'ın "kendisinin sahte yapay zeka görüntülerini" gördükten ve "korkunç ses klonlama teknolojisini" keşfettikten sonra "etkilendiğini ve telaşlandığını" belirtti.

Reed, Biden'ın aylar süren toplantılarda teknoloji hakkında son derece meraklı olduğunu ve yapay zekanın olası kullanımlarını açıklayan bilim insanlarıyla bir araya geldiğini de sözlerine ekledi.

Vizyon tarihi ertelendi

Öte yandan Biden, devam filmi Görevimiz Tehlike 8'i izlemek için 2025 yazına kadar beklemek zorunda kalacak. Çünkü filmin gösterim tarihi 28 Haziran 2024 olarak belirlenen ilk vizyon gününden bir yıl sonraya ertelendi.

Bir kez daha Christopher McQuarrie'nin yöneteceği aksiyon dolu devam filminin adındaki "İkinci Bölüm" de kaldırılarak, henüz belirlenmemiş yeni bir isim benimsenecek.

Grevde de ciddi bir konu

Yapay zekanın kullanımı, şu anda Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği'yle devam eden grev müzakerelerinin bir parçası ve Amerika Yazarlar Birliği grevinde de önemli bir konu. 

Yönetmenler Christopher Nolan'la Nicolas Winding Refn, ChatGPT ve diğer yapay zeka araçlarının film yapımında kullanımı hakkında sesini yükselten isimlerden yalnızca ikisi.


Independent Türkçe, IndieWire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU