Los Angeles'ta "Filistin'e Özgürlük" diye bağıran adam Yahudi ailenin evini bastı

Ortadoğu'daki savaş ağırlaşmaya devam ederken Los Angeles'ın Studio City mahallesinde şoke edici bir olay yaşandı

"Filistin'e Özgürlük" diye bağıran silahlı bir adam, Los Angeles'taki evlerine zorla girdiği Yahudi aileyi öldürmekle tehdit etti (FOX 11 Los Angeles)

"Özgür Filistin" diye bağıran silahlı bir adam, Los Angeles'taki evlerine zorla girdiği Yahudi bir aileyi öldürmekle tehdit etti.

Polisin bildirdiğine göre, şoke edici olay çarşamba sabahı şehrin Studio City mahallesinde meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

9 aylık hamile olan ev sahibi, KTLA'ya saldırganın yatak odalarının kapısını tekmeleyerek açtığını ve o 911'i ararken kocasının saldırganla boğuştuğunu söyledi.

Kadın, polis merkezine, "[Dedi ki] Seni öldüreceğim çünkü sen Yahudisin... İsrail insanları öldürüyor" dedi.

Olay sırasında çiftin 4 çocuğu da evdeydi ve kadının kocası, yetkililer tarafından adı açıklanmayan saldırganı zorla evden dışarı ve bahçeye çıkarmayı başardı.

Olay yerine gelen memurların, adamı elinde mutfak bıçağıyla buldukları bildirildi. Olayda hiç kimse yaralanmadı ve hiçbir mal çalınmadı.

Bu olay, 7 Ekim'de Gazze'den yapılan saldırıda 1400 İsraillinin öldürülmesinin ardından İsrail ve Hamas arasındaki savaşın derinleşmeye devam ettiği bir dönemde meydana geldi.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass yaşanan olayı çarşamba günü kınadı.

Bass, "Bu sabah yaşanan alçak nefret eyleminin şehrimizde yeri yoktur. Geçen haftalarda yaşanan terör ve şiddet olaylarının ardından, ülkemizin dört bir yanındaki Yahudi ailelerin en büyük korkularından biri de budur, nefretin kapı eşiklerinden taşarak bir evin güvenlik ve sığınak hissini yok etmesidir" dedi.

Yahudi halkını desteklemekte kararlıyız, Los Angeles halkı nefrete boyun eğmeyecektir. Buna karşılık vereceğiz. Los Angeles Polis Teşkilatı, şehrimizin dört bir yanındaki topluluklarda devriyelerini arttırmaya devam edecek ve yetkilileri bu iğrenç eylemi yapan kişinin tamamen sorumlu tutulmasını sağlamak üzere harekete geçmeye çağırıyorum. Her zaman birlikte duracağız.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU