Beyaz Saray, İsral-Hamas savaşı nedeniyle The B-52s konserini iptal etti

The B-52s, Beyaz Saray'ın devlet yemeği eğlencesinde performans sergilemedi

The B-52s (AP)

İsrail ve Hamas arasında devam eden savaşa karşın Avustralya Başbakanı Anthony Albanese için çarşamba günü Beyaz Saray'da verilen devlet yemeği planlandığı gibi gerçekleşse de menüde Rock Lobster (The B-52s şarkısı ve ıstakoza benzeyen, yemeği yapılan bir tür deniz canlısı -ed.n.) yer almadı.

First Lady Jill Biden salı günü gazetecilere önden yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da devam eden şiddet olayları nedeniyle akşamki kutlama programında değişiklik yapıldığını duyurdu. Yemekten sonra düzenlenecek eğlencede Georgia merkezli ikonik rock grubu The B-52s'un vermesi planlanan konser, saygı göstergesi olarak ABD'nin askeri müzisyenlerinin performansıyla değiştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1970'lerin sonlarında Georgia'nın Athens şehrinde kurulan ve Rock Lobster ve Love Shack gibi hitleriyle ünlenen duayen New Wave grubu, geçen yıl canlı performanslara devam etmeyeceğini açıklamasının ardından bir veda turnesinin ortasında.

Jill Biden, grup üyelerinin yine de ABD Başkanı'nın ailesinin misafirleri olarak yemeğe katılacağını, Ordu ve Hava Kuvvetleri'nin Strolling Strings adlı grubunun da gecenin eğlencesini sunmak üzere ABD Donanma Bandosu'nun President's Own grubuyla beraber sahne alacağını söyledi.

First Lady şöyle dedi:

Başlangıçta efsanevi The B-52s'un ikonik dans ve parti müziklerini sahnelemesini planlasak da halihazırda pek çok kişinin üzüntü ve acı içinde olduğu bir dönemdeyiz.

Önceki günlerde Washington'a giden ve salı günü ABD Başkanı ve Jill Biden'la özel bir yemek yiyen Albanese, çarşamba günü resmi bir karşılama töreni ve bir dizi ikili görüşme için Beyaz Saray'a döndü.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, liderlerin ABD şirketlerinin Avustralya'dan uydu fırlatma planları ve Avustralya'nın, ABD ve Birleşik Krallık'tan nükleer güçle çalışan denizaltı teknolojisi satın almasına yönelik devam eden çabalar da dahil bir dizi girişimi görüşeceğini söyledi.

Kirby, "Bu ziyaret boyunca sürecek tema (akış), gerçekten de inovasyon üzerine olacak" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU