Aksiyon yıldızının Hızlı ve Öfkeli'de rol almasını Vin Diesel veto etmiş

Serinin 10 filminde de dünyaca ünlü oyuncular rol aldı

56 yaşındaki Amerikalı aktör Diesel, Hızlı ve Öfkeli'dan 20 milyon dolar kazandı (Universal Pictures)

Uzun soluklu seri Hızlı ve Öfkeli'nin (Fast & Furious) yıldızı Vin Diesel'in, ünlü bir aksiyon yıldızının filmde rol almasını veto ettiği ortaya çıktı.

2001'de başlayan aksiyon serisi, kısa bir süre önce serinin 10. bölümü olan Hızlı ve Öfkeli 10'u (Fast X) yayımladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vin Diesel'in canlandırdığı Dominic Toretto karakteri başından beri seride yer alıyor ve aktör şu anda yapımcı olarak da filmler üzerinde önemli bir etkiye sahip.

Serinin oyuncu kadrosu, dünyaca ünlü isimlerden oluşuyor. Son olarak Hızlı ve Öfkeli 10'da Vin Diesel'in yanı sıra Jason Momoa, Alan Ritchson, Rita Moreno, Michelle Rodriguez, Brie Larson, Charlize Theron ve Sung Kang gibi isimler rol aldı.

Aksiyon efsanesi Jean-Claude Van Damme, Telegraph'a verdiği son röportajda seride rol almayı kıl payı kaçırdığını iddia etti. 63 yaşındaki yıldıza göre Diesel, seride rol almasını engellemiş. 

Beni Hızlı ve Öfkeli'de istiyorlar. Ama Vin Diesel, 'Hayır, onu istemiyorum' dedi.

Van Damme'ın hangi bölüm için düşünüldüğü ve bunun yeni bir olay mı yoksa yıllar öncesine ait bir anı mı olduğu net değil. 

Seride özellikle erkek oyuncular için, kaslı fiziklere ve dövüş hünerlerine vurgu yapılıyor. Bu açıdan bakınca Van Damme, seri için uygun bir oyuncu seçimi gibi görünüyor.

Dwayne Johnson, seriye Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu'yla (Fast Five), aksiyon ağırlıklı rolleriyle tanınan bir başka aktör Jason Statham da bir sonraki filmle katıldı.

Hızlı ve Öfkeli 9'daysa (F9: The Fast Saga) John Cena seriye dahil olurken, 10. filmde Jason Momoa ve Alan Ritchson oyuncu kadrosuna eklendi.

Diesel'in oyuncu seçimini neden veto ettiği bilinmiyor ama Van Damme, bir dönem "birlikte çalışılması biraz zor biri" diye ün yapmıştı.


Independent Türkçe, Telegraph, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU