Trump, Kim Jong-un'un kendisiyle görüşüp Biden'ı eleştirdiğini öne sürdü

Eski ABD Başkanı, Kuzey Kore liderinin "yine çok endişelenmeye başladığını" ve Biden için "çok kötü bir kelime" kullandığını söyledi

(AP)

Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la hâlâ temas halinde olduğunu ve Kuzey Kore diktatörünün, Joe Biden'ın başkanlığını birlikte eleştirdiklerini öne sürdüğü anlaşılıyor.

New Hampshire'daki destekçilerine seslenen eski ABD Başkanı, Kim'in "yine çok endişelenmeye başladığını" ve Biden için "çok kötü bir kelime" kullandığını ifade etti.

Pazartesi günkü mitingde İsrail'le Hamas arasında devam eden çatışma hakkında konuşan Trump, alanda toplananlara "kendisi başkanken herkesin güvende hissettiğini" söyledi.

Trump, "Böyle bir şey Putin'le asla yaşanmazdı" dedi.

[Çin] Devlet Başkanı Şi Cinping bunu asla yapmazdı. Kuzey Kore'nin Kim Jong-un'u muazzam bir nükleer kapasiteye sahip.

Ben başkanken herkes güvende hissediyordu. Kim Jong-un'la iyi anlaşıyordum. Sahtekar Hillary orada olsaydı nükleer savaş çıkardı. Daha önce benzerini görmediğiniz türden bir nükleer savaş yaşardınız.

 

Donald Trump ve Kim Jong-un
2019'da Trump, 1953 ateşkesinden bu yana Kuzey Kore topraklarına ayak basan görevdeki ilk ABD Başkanı olmuştu (AP)​​​​​​​


Trump sözlerine "Ve bu arada [Kim] yine çok endişelenmeye başladı, ona göre Biden tam bir... Kullandığı kelimeyi söylemeyeceğim ama çok kötü bir kelime" devam etti.

Daha önce Kim'le bir tür sevgi-nefret ilişkisi sürdürdüğü bilinen Trump'ın, başkanlığı sırasında Kim'le "çok iyi bir ilişki" geliştirdiği bildiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kim Jong-un'la daha önce iki kez görüştükten sonra 2019'da Trump, 1953 ateşkesinin yarımadayı ikiye bölmesinden bu yana Kuzey Kore topraklarına ayak basan görevdeki ilk ABD Başkanı olmuştu.

Ayrıca ikilinin 2019'da düzenlenen Vietnam'daki zirvesinden önce Kim, Beyaz Saray'a gönderdiği bir mektupta Trump'ı överek elçileriyle değil, yalnızca eski ABD Başkanı'yla görüşmek istediğini söylemişti.

Bu dostane yaklaşım, ikilinin daha önce birbirine sert sözler söylemesinin ardından gelmişti. Trump, Kuzey Kore'nin gelişen nükleer kapasitesine atıfta bulunarak Kim'den bir kere "küçük roket adam" diye söz etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU