Büyük bir grip salgını bekleyen Japonya, ilaç tedarikinde ciddi sıkıntı yaşıyor

Japonya'da sağlık kurumu başına düşen grip vakası sayısı, alarm düzeyini aştı

Temsili görsel: 8 Mayıs 2023'te başkent Tokyo'nun en uzun alışveriş caddelerinden Togoshi Ginza'daki mağazaların önünden geçen kişiler (AFP)

İnfluenza ve Kovid-19'un yayıldığı Japonya'da ciddi bir jenerik grip ilacı sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

The Japan Times'ın haberine göre Japonya'da sağlık kuruluşu başına düşen grip vakası sayısı önceki günlerde alarm düzeyini aştı.

Ülke çapında yaklaşık 5 bin sağlık kuruluşundan grip raporlarını toplayan Japonya Sağlık Bakanlığı, bir ay içinde büyük bir grip salgını yaşanabileceğini öngörüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü yapılan açıklamayla birlikte bakanlık halihazırda ilaç sektörünü etkileyerek ülkede jenerik ilaç sıkıntısına yol açan yapısal sorunları çözmeye çalışıyor.

The Japan Times'a göre bakanlık, ülkede 2021'den bu yana 10 jenerik ilaç üreticisinin kalite sorunları nedeniyle kapatıldığını belirtti. Haber kuruluşu, Kovid pandemisi ve influenzanın yayılmasının da arz sıkıntısına yol açtığını bildirdi.

Bakanlık, öksürük ilacı arzının yüzde 15 azaldığını ifade etti. Bu, ülkenin grip nedeniyle alarm düzeyini yükselttiği ve toplam 1772 okulu kapattığı ya da kısmen kapattığı bir dönemde yaşanıyor.

Genellikle kış aylarında yayıldığından, gribin bu mevsimde yayılması da endişe verici.

Haber kuruluşunun aktardığına göre Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili şöyle diyor:

(Gribin) uzun süredir yayılmaması nedeniyle bağışıklığın azalması ve Japonya'yla yurtdışındaki ülkeler arasındaki seyahatlerin artması gibi çeşitli faktörlerin gribin halihazırda yayılmasında rol oynadığı düşünülüyor.

Yetkili, bölge sakinlerine Kovid sürecindeki gibi enfeksiyonu önlemeye yönelik çabalarını sürdürmelerini tavsiye ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/japan

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU