David Beckham'ın Netflix belgeseli rekor kırdı

Belgeseli ödüllü dizi Succession'ın yıldızı Fisher Stevens yönetti

Toplamda 4 saat 45 dakika süren belgesel, IMDb kullanıcılarından da 8,3 gibi yüksek bir puan almayı başardı (Netflix)

David Beckham'ın Netflix belgeseli prömiyer haftasında 3,8 milyon izleyiciyle rekor kırdı. 

4 Ekim'de gösterime giren 4 bölümlük dizi, Beckhamların evlilikleri, aile hayatları ve David Beckham'ın futbolculuk kariyeriyle ilgili samimi bilgiler veriyor. 

Yayıncıların İzleyici Araştırma Kurulu'na (BARB) göre Beckham adlı belgeselin ilk bölümünü 3 milyon 813 bin 100 kişi izledi.

İkinci bölüm de 8 Ekim'de sona eren haftada, 2 milyon 868 bin 800 izleyiciye ulaşarak başarılı oldu. 

İki haftadır zirvede

Netflix'in kendi verilerine göre Beckham, dünya çapında 11 milyon 600 bin kişi tarafından izlenerek iki haftadır yayın platformunun en çok seyredilen programı oldu.

Beckham adlı belgesel, Spice Girls grubunun üyesi Victoria ve eski futbolcu David Beckham'ın hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarını takip ederek çiftin röportajlarıyla birlikte geçmişlerini inceliyor.

Kırmızı kartla altüst olan hayatını anlattı

Netflix, belgeselin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Daha önce yayımlanmamış görüntülere yer veren bu belgesel dizisi, işçi sınıfı bir aileden çıkıp dünya çapında bir futbol yıldızı olan David Beckham'ın yükselişini konu alıyor.

David Beckham, 1998 Dünya Kupası'nda gördüğü meşhur kırmızı kartın ardından bir numaralı halk düşmanı haline geldikten sonra ruh sağlığıyla ilgili yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, kızgın taraftarların televizyonlarını pencerelerden aşağı atması ve bir barın dışına kuklasının asılması da dahil olmak üzere kendisine ve ailesine yönelik tacizleri de anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eşinin, asistanı Rebecca Loos'la ilişki yaşadığı iddialarının neden olduğu acıyla ilgili ilk kez konuşan Victoria, o dönemde hayatının en zor zamanlarını geçirdiğini söyledi.

HBO'nun çok beğenilen dizisi Succession'ın 59 yaşındaki yıldızı Fisher Stevens'ın yönettiği belgesel, futbolseverlerin yanı sıra Spice Girls hayranlarına ve 1990'larda büyüyenlere de hitap ediyor. 

Dizi, Roberto Carlos, Luis Figo ve Ronaldo gibi dünyaca ünlü futbolcularla röportajlar da içeriyor. 

İzleyicilerden 100 üzerinden 97 aldı

Popüler kültür unsurlarını başarıyla izleyicisine sunan belgesel, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 88 gibi yüksek bir puana sahip. 

Dizinin izleyici puanıysa çok daha etkileyici. Beckham'ın aynı zamanda baş yapımcılığını üstlendiği Netflix belgeselini izleyenler, diziye 97 puan verdi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Mashable

DAHA FAZLA HABER OKU